Tornado NZ Championships - Sebbe en Carlolijn uit de kuip

Hier zijn we weer. Het NZ kampioenschap is begonnen. Er stond een toffe 10 knopen toen we vertrokken, maar uiteindelijk voeren we eerder in 18 knopen wind. Deze wedstrijd schatten wij niet zo belangrijk in, en dat bleek ook vrij snel. Carolijn is niet zo scherp als gewoonlijk, want zij vecht een beetje met een aanhoudende hoofdpijn. Ikzelf vergeet het kompas op de boot te zetten, en ben dan ook regelmatig de kluts kwijt in mijn tactische beslissingen.

De eerste reeks kwamen we na een matige start goed terug en lagen weer aan de leiding. Ik liet onze trainingspartners echter naar links gaan, terwijl wij doorzetten naar de rechtse kant. Foute call. Zij finishen eerste, wij tweede.

De tweede reeks waren we opnieuw matig vertrokken, maar het was toch een nek aan nek race. Waarschijnlijk pushten we hen vrij hard, want aan de bovenboei maakten ze een kapitale fout, waardoor hun gennaker onder water kwam voor deze gehesen werd. Hierdoor kwam er een enorme neerwaartse spanning op de spiboom. Die is hierop niet voorzien, dus die begaf het. Dit liet ons toe de reeks vrij makkelijk te winnen.

Voorlopig staan we dus aan de leiding met een eerste en tweede plaats, maar eigenlijk waren we zeker in staat twee keer te winnen. We merken echter wel dat het de laatste wedstrijd in een lange reeks is. Daarbovenop heeft Sail Auckland veel mentale energie gevraagd, en hebben we het nu dus wat moeilijk echt scherp te staan.

De resultaten

foto © Janet Watkins

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: