Duohanded IJsselmeer sponsort ZEILEN met VISIE

De Duohanded race voor Open30 zeiljachten sponsort de stichting Zeilen met Visie. Van het inschrijfgeld van 30 euro per schip, wordt 5 euro overgemaakt naar de stichting die zich tot doel heeft gesteld om zeilen toegankelijk te maken voor mensen met een visuele handicap.

De stichting ligt met haar schip, de Blind Date, in de Flevo Marina/Lelystad. Voor deze stichting is gekozen vanwege de banden met het zeilen, de ligplaats in de starthaven van de race en de innovatieve boot (een moderne prauw) waar zij mee vaart.
De Duohanded Ijsselmeer voor Open30 wil met de sponsoring van Zeilen met Visie laten zien dat solo/duohanded zeilen en maatschappelijke betrokkenheid samen gaan.
De sponsoring geeft dit evenement een toegevoegde waarde tussen de andere zeilraces.

Naast de bijdrage van de schippers wordt nog onderhandeld met sponsors die het evenement kunnen sponsoren. Ook van het sponsorgeld zal een gedeelte worden overgemaakt naar de stichting Zeilen met Visie.

De Duohanded IJsselmeer wordt op zaterdag 29 april gevaren over 50 mijl. Er wordt gevaren de in de zogenoemde open klasse. Dat wil zeggen dat er boot tegen boot wordt gevaren, er komt geen rating of handicapsysteem aan te pas. Wie het eerst over de finish gaat heeft gewonnen, geen ingewikkelde berekeningen.
Voor de uitrusting van de boten is alles geoorloofd. Waterballast, kantelkielen, wel of geen uitschuifbare boegsprieten, gennakers, spinnakers of carbon masten.

Onder de deelnemers zijn zeilers die dit jaar de Round Britain zullen varen zoals Henk Bulthuis (J-109, ChillOut!), Ostar-zeiler Huib Swets en Cor Berlee die zich voorbereidt op de Mini Transat van 2007. Verder veel bekende namen uit het Nederlandse Solo-zeil-circuit en een duo van Team Heiner zal met hun eigen Whitbread 30 meedoen.

Meer informatie over de Duohanded IJsselmeer via www.open30.mysites.nl
Aanmelden via jbanffer@wish.net
Meer informatie over de stichting Zeilen met Visie via www.zeilenmetvisie.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: