Tornado NZ Championships - Sebbe en Carlolijn uit de kuip - dag 2

Ik ben gisteren avond vergeten het verslagje te sturen, waarvoor mijn excuses. We hadden best een zware dag, met een goede wind en 3 lange reeksen. Daarbovenop was er weer het een en het ander stuk gegaan, waardoor we na de wedstrijden ook nog 2 uurtjes moesten blijven doorwerken. Ik was alweer redelijk vermoeid, temeer daar ik eindelijk weer wat op mijn gewicht aan het letten ben, en dus minder eet dan ik eigenlijk wel tof zou vinden.

De eerste reeks ging stipt om 11u van start. We hebben het hier best moeilijk met de starts, en slagen er niet echt in deze te domineren. Ook deze start was niet echt slecht, maar het duurt te lang eer we op volle snelheid zijn. Toch zijn we goed mee en komen als eerste om de bovenboei, maar met de adem van Bruce en Aaron in onze nek. Zij gijpen weg, wij besluiten verder te varen. Altijd een beetje spannend (en misschien wel roekeloos) als je op hun trainingswater (al meer dan20 jaar) probeert hen te slim af te zijn. Voor een keer had ik het goed, en bij de volgende boei hadden we een mooie voorsprong. Deze voorsprong werd gedurende de wedstrijd alleen maar groter, en we wonnen uiteindelijk met meer dan 300 meter voor.

De tweede reeks was Carolijn briljant. Daar waar ze normaal heel verdedigend is op de start, besloot ze deze keer het leven van Bruce en Aaron wat moeilijker te maken. Ze positioneerde de boot onder hen en bracht hen voor een moeilijke keuze: te vroeg starten, of de start niet halen. Zij dachten van het te kunnen riskeren, maar moesten uiteindelijk terug draaien, daar ze te vroeg waren. Dit gaf ons een mooie voorsprong op onze voornaamste tegenstanders. De boten achter ons zagen eindelijk een kans om ook voor Bruce en Aaron te finishen, en maakten hen het leven best moeilijk. Uiteindelijk wisten B&A tweede te worden met een halve bootlengte.

De derde reeks was de spannendste. Van bij de start ging het gelijk op. Drie boten waren goed weg en namen ook dezelfde tactische keuzes. Wij waren de snelste, maar moesten wel heel wat hoogte prijsgeven aan B&A. Tevens hadden we het moeilijk om onze lijn te kunnen houden t.o.v. de anderen. Halverwege het kruisrak konden we weer wat schakelen en wisten we de anderen van ons af te schudden. B&A bleven hardnekkig weerstand bieden. Voor de wind konden we echter steeds wat op hen winnen, en dit gaven we in het kruisrak niet prijs. Zij probeerden ons nog het leven moeilijk te maken door baggermachines tussen hen en ons in te brengen, wat hen een kans gaf om door onze verdediging te breken. Wij hielden echter het hoofd koel, en vochten terug. Hierdoor kregen we onze derde kogel van de dag.

Vandaag ziet er uit als een super lichte dag. Momenteel is het water een spiegel. Waarschijnlijk komt er later wel een zeebries doorzetten, maar het belooft een dag met veel wachten te worden.

We houden jullie op de hoogte.

De resultaten

foto © Janet Watkins

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: