Tornado NZ Championships - 2de Goud voor Sebbe en Carolijn

Vanmorgen werd ik wakker en keek over het water: een spiegel... Niet echt veelbelovend dus. Oorspronkelijk was het mooi weer, maar iets voor de start kwam er nog bewolking opzetten ook, wat het vormen van de zeebries ernstig in de weg zat.

De eerste start waren we prima weg, maar al gauw bleek dat we een hoogte probleem hadden. Daarbovenop zakte de wind weg tot zo'n 6 knopen, met af en toe een vlaagje. Gelukkig zag ik één van die vlaagjes komen, waardoor we goed om de eerste boei kwamen. Bruce en Aaron hadden alle wind gemist, en kwamen als voorlaatste om de boei. Dit zag er goed uit voor ons en de finale overwinning. Wij voeren een goed voor de windse rak en rondden vlak na de eerste de volgende boei. Achter ons hadden we een groot gat geslagen, behalve B & A, die waren terug gekomen. Aan de wind voeren ze in een grote boog om ons heen. Ze gingen gewoon hoger en sneller dan alle anderen, en rondden als eerste de laatste boei. Voor de wind waren we in een nek-aan-nek race met het derde team, B en A lagen iets voor en controleerde ons goed. Eventjes zag ik het niet meer zo zitten, maar Carolijn stond scherp en deed super werk. Vlak voor de finish kwam de verlossing. We zagen B&A zich klaarmaken om nog een rondje te doen. In deze fase van de wedstrijd, zouden wij het hen wel vertellen, maar nadat wij hen gepasseerd hadden. Vlak voor de finish maakten ook wij een inschattingsfout, waardoor het derde team won, wij tweede werden en B&A al vloekend als derde over de lijn gingen.

Dit betekende nog steeds dat wij de laatste reeks moesten winnen, daar het anders gelijk aantal punten zouden worden, en in dat geval wonnen zij.

We pasten onze trim wat aan, bekeken de tactiek, en vertrokken voor de tweede reeks. Alweer waren we redelijk goed weg, en alhoewel we nog steeds niet super goed gingen, verloren we niet meer zoveel zuiver op snelheid. Alweer voeren we tactisch redelijk goed. Al vrij snel lagen we eerste, met B&A derde. Het was echter duidelijk dat wij het zouden uitvechten. De twee teams lieten de vloot achter en gaven mekaar geen haar toe. Op het einde van het laatste kruisrak maakten zij een redelijke fout, wat ons wat ademruimte gaf in het laatste voor de windse rak. Halverwege zag ik echter een vlaag langs achter toekomen, die hen uiteraard het eerst bereikte. Voor de wind hadden we gelukkig wel een goede snelheid, dus we wonnen deze laatste reeks.

Tof van ook dit evenement te winnen. Het was eerder al onze bedoeling geweest B&A te verslaan, maar toen voeren ze echt super goed. Deze keer hebben we hen, op hun thuiswaters, in beide evenementen verslagen.

De komende dagen ziet het er best rustig uit. Nog een beetje zeilen, maar niet te veel. Verder terug wat meer fysieke training, met misschien een halve marathon net voor we naar huis vertrekken. We laten jullie dus een tijdje met rust.

Ondertussen kijken we er wel naar uit om naar huis te komen. Het is alweer bijna 3 maanden geweest en ook daar is er veel werk om het nieuwe seizoen voor te bereiden.

We houden jullie op de hoogte van onze verdere Europese plannen.

De resultaten

foto: archief Sebbe

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: