Volvo Ocean Race - Nog 100 mijl voor ABN AMRO 1

  • Author: Yan T.
    Date: wo, 15/02/2006 - 18:17

ABN Amro 1 is nu aan Cape Farwell Spit en moet nog maar een kleine 100 tal mijl afleggen en zal waarschijnlijk voor vanavond in Wellington zijn. Het is nu pal voor de wind voor die jongens. Ze moeten nog om de Marlborough Sounds waar het heel vlagerig kan zijn en de wind ook volledig kan wegvallen en dan is het voor een klein stukje 180 graden draaien terug upwind richting Lambton Harbour waar ze kunnen genieten van een nat bed.
Ze worden op 32nm gevolgd door Bouwe Bekking zijn Movistar die nu ook al voor de wind zou moeten aan het varen zijn. Dan krijgen we Paul Cayard met zijn piraten op 67nm van de leider, gevolgd door Brasil 1 op 105nm van ABN Amro 1 met in hun kielzog de jongens van ABN Amro 2 die daar maar 7nm achter hangen. En 60nm daarachter krijgen we Neal McDonald met Ericsson die 175nm achter de leider hangen.

Voor ABN Amro 1 ziet het er niet slecht uit, maar voor de rest zijn eigenlijk alle opties nog open daar de wind vooraan in het pak terug aan het afnemen is. Maar je mag de huid van de beer niet verkopen eer hij…, enfin je weet het wel éh?

Voor hen die hen kennen… Wil je Simeon en Geert Jan zien klik dan
hier

En dat zeilen een watersport is bevestigd deze link

foto © Team ABN AMRO

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: