Volvo Ocean Race - Movistar wint met 9sec verschil!

  • Author: Yan T.
    Date: do, 16/02/2006 - 11:18

Volvo Ocean Race - De offshore dominantie ligt aan gruzelementen voor het Nederlandse ABN AMRO 1 team maar het is wel een Nederlandse schipper die het overneemt (al is het op een Spaans schip). Movistar zegt dat ze de 2u penalty er bij nemen en laten het schip uit het water nemen voor reparatie aan…, u raad het al: de kiel. Het was een match race van voor, maar het was ook een match race vanachter. ABN Amro 2 kreeg het aan de stok met Ericsson die een mooie come back gemaakt hadden.
De Piraten nemen de derde plaats en 2u later gaat Brasil 1 met de vierde plaats lopen. ABN Amro 2 wint de match race van Ericsson en wordt vijfde. Ericsson echter neemt een tactische beslissing en zeilt weg van de finishlijn en trekt zich even terug uit de race om het zo maar te zeggen. Dit voor reparaties en andere rustgevende dingen. Door dit te doen voor ze finishen, moeten ze volgens Volvo Ocean Race Rules geen penalty van 2u nemen.

http://www.volvooceanrace.org

foto © David Branigan

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: