Peter Laureyssens: Yachtman van het jaar

De bekendmaking van wie de Yachtman van het jaar was verloor iets van spanning omdat de uitslag voor de 250 toegestroomde belangstellenden al van bij voorbaat vastlag. Wie anders dan Peter Laureyssens verdient deze trofee die het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond (KBYV) jaarlijks uitreikt? Applaus voor de prachtige prestatie in de Transat 650 die als het onofficiële wereldkampioenschap lange afstandszeilen wordt gezien.

Peter had niet veel commentaar nodig: zijn grijnslach was nog nooit zo breed geweest sinds zijn aankomst als overwinnaar in Salvador da Bahia.

Vrijdag kreeg oceaanzeiler Peter Laureyssens de wisseltrofee Yachtman van het jaar uit de handen van Christian Pupien, de voorzitter van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond. Hij ziet dit als de bekroning op zijn Transat 650 project dat twee jaar geleden hier op deze Belgian Boat Show startte. De Raad van bestuur van het verbond verkoos Laureyssens boven Michel Kleinjans die met zijn Roaring Fourty vorig jaar alweer een recordtijd in de ronde om Ierland neerzette.

Ook bekend gemaakt tijdens de Night of the Yachting op vrijdag 17 februari 2006:

YACHTWOMAN

Evi VAN ACKER Laser Radial

BELOFTE - ESPOIR

Lander BALCAEN Laser Radial
Lien DE BIE Europe - 470

MANAGER

Jean PROOT ex voorzitter KBYV

LIFE TIME ACHIEVEMENT AWARD

Marcel LEEMAN ex - IJ
Albert LAUWERIER ex - BST

foto © Pit de Jonghe

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: