Grevelingen Wintercup - Beluga uit de kuip

Zondag 19 februari, alweer de 5de keer dat we de winterwedstrijden mee doen. De wind staat met zo’n 15 knopen pal Oost en dus perfect voor baan 1. We zeilen vrij langs de startlijn en kunnen een mooie start maken waardoor we ook eerst de bovenboei ronden, op de hielen gezeten door Bitje hoed. Het is een beetje zoeken naar bootsnelheid en hoogte en gans het veld blijft ons op de hielen zitten.

Baan 1 hadden we een tijdje geleden in de GPS gezet en na G53HG2 waren we dus aan het opkruisen naar ons volgende waypoint G54. G56 ligt pal op onze koers en ik laat ze net aan BB daar ze niet tot de baan behoort. We horen Bitje hoed roepen en twijfelen even maar die boei staat niet op ons te ronden lijstje. Allez, we twijfelen toch noch wat meer en besluiten de originele baanbeschrijving te gaan zoeken. Shit ! ‘Grevelingen’ staat er geschreven en dat vaarwater ligt wel aan BB van die G56. Scherpe U-bocht, spi erop en terug naar G56. Als we ze 4 minuten later eindelijk aan SB ronden is gans het pak natuurlijk al lang voorbij en moeten we de achtervolging inzetten. We passeren Altopana die een beetje het noorden kwijt is, en gaan onder Spi achter Kikker en Innamoramento aan. Het spi-rak brengt ons met onze net iets te kleine spi niet echt dichter. Het kruisrak lukt wat beter maar we maken er een knoeiboel van aan de bovenboei waar we te hoog moeten prikken en geen slag kunnen maken daar er boven ons nog een vaart. Nog een rak verder gaan we aan de boei Innamoramento voorbij en zetten we de achtervolging van Bitje Hoed in. We komen nog wat dichter maar niet genoeg om onze 4 minuten goed te maken.

Volgende keer zullen we de wedstrijdbaan wat beter op de kaart bekijken!
Proficiat aan Bitje Hoed en tot volgende keer.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: