De mooiste Belgian Boat Show lokt ook het meeste publiek in vijf jaar

Afgelopen zondagavond sloot de Belgian Boat Show voor de 18de keer haar deuren. Veel en betere bezoekers, in totaal 65.813, vonden alvast de weg naar Gent. Het salon is dan misschien iets kleiner dan die in de ons omringende landen, kwalitatief hoeven ze zeker niet onder te doen. Vooral de sector motorboten was erg tevreden. België is nu eenmaal het Mekka van de snelvaart. Vele standhouders spraken van goede zaken en een zeer ruime interesse. Ook waren de standhouders ervan overtuigd dat het contact met het onbekende, nieuwe publiek het watertoeristische en watersportgebeuren verder helpt op te vijzelen.

Ook de mediacampagne en perscampagne waren dit jaar meer dan geslaagd te noemen. Zelden is er zoveel verschenen, uitgezonden of gefilmd.

Ook uit de sector verhuur en chartering kwamen positieve echo’s. Opvallend was de vraag naar Kroatië als vaarbestemming. En blijkbaar ziet de watertoerist, of beter gezegd, de gelegenheidsschipper van verhuurjachten, de heropbouw na de Tsunami goed zitten. Azië als zeilbestemming is ook erg populair.

Andere hoogtepunten: de aanwezigheid van topfotograaf Philip Plisson en zijn zoon Guillaume in een heuse galerij, de uitreiking van de trofeeën Yachtman, Yachtwoman, Yachtingbelofte en Yachting manager van het jaar en de bijeenkomst van jachthavenmanagers en beheerders van de Franse Noordkust (Côte d’Opale), Vlaanderen en Zeeland.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: