Volvo 70 zeilen is…

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 26/02/2006 - 01:22

Volgens Steve Hayles, navigator op Ericsson, de Nav station simulator:
Ga met je vrienden opzoek naar een kartonnen doos, groot genoeg dat je er net in past. Neem eveneens een paar potten (voor de Nederlanders onder ons: met potten bedoel ik geen lesbische vrouwen!) en pannen, een laptop, een stuk plastiek en een megafoon mee. Breng het geheel naar de top van een steile grasheuvel bezaaid met bultjes en putjes (liefst nadat het juist deftig gestortregend heeft). Plaats de laptop op het stuk plastiek om het "chaos gevoel" zijn waarde te geven. Doe even de laptop dicht en krijg een beeld van de hoeveelheid licht je in een Volvo 70 nav station hebt bij klaarlichte dag.

Open nu de laptop, ga comfortabel zitten en ik stel voor dat je voor je eerste run een mailtje probeert te schrijven.
Timing is nu van cruciaal belang. Uw makkers duwen je met je simulator de berg af en lopen naast je, schudden de doos zo heftig mogelijk door elkaar terwijl anderen met de keuken elementen zoveel amok maken dat de buurlanden diplomatieke acties ondernemen. Dit moet u een idee geven hoe hard de golven impact hebben op een navigatie compartiment inclusief het geluid en de hobbelige rit (vergeet niet te blijven schrijven!).
Met de megafoon moet er iemand alarmerende berichten doorgeven. Hier aan boord is dat "WAVE", wat mijn hart 20 procent sneller doet slaan terwijl ik me voorbereid op de komende impact. Om het generale stress niveau te evenaren stel ik voor dat je "BOOM"of "STENEN MUUR" roept.
Om de accuratie van de simulatie te checken moet de laptop minstens elke paar seconden even in het luchtledige hangen. U zult het zeer stressvol en vervelend vinden waarom u hiervoor opteerde. Uw rug moet aanvoelen alsof er een kudde buffels de olympische spelen hielden en uw E-mailtje moet praktisch onleesbaar zijn.
Het enige wat er kan ontbreken is dat het geheel constant 25 graden helt en dat men je overdonderd met vragen over wat het weer zal gaan doen de komende uren.
Om er enige variatie in te brengen kan je bv een kom eten naar binnen proberen te spelen of nog beter, je proberen om te kleden!

Dus, is het echt zó hard en stressie?

Foto © ericssonracingteam.com

http://www.volvooceanrace.org

Nieuw: Zoek ook naar Volvo Ocean Race Teams in het ClubRacer Network

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: