11de WILFORDRACE weer met een vette prijzenpot

Wilfordrace - Op Zondag 30 April 2006 organiseert de Koninklijke Temse Watersport Vereniging voor de 11de maal haar zeilwedstrijd TEMSE - ANTWERPEN - TEMSE. Een wedstrijd voor gemeten en niet gemeten yachten.

Toen de eerste maal de zeilrace werd georganisseerd was die uitsluitend bedoeld als wedstrijd voor de clubleden van KTWV. Het was ook een non-stop race, maar omwille van het moeilijk terugvaren tegen het getij in werd daar de tweede keer een mouw aangepast. Men nam de tijd van het eerste gedeelte op en men wachtte op het keren van de tij om met een tweede start de terugtocht aan te vatten. Uiteindelijk werden de twee tijden samengeteld en zo bekwam men de winnaar.Vanaf het derde jaar was er tevens belangstelling van buiten de club, zodat de volgende race opengesteld werd voor niet leden en het kreeg daarbij ook de naam van "Wilfordrace".
De naam Wilfordrace verwijst naar de traditionele vooroorlogse veer- en vrachtdiensten tussen Antwerpen en Temse, met de gekende Wilfordboten.

De zeilers kunnen op dit voor de meeste onbekend vaarwater van de Bovenschelde, nieuwe ervaringen opdoen. Elk jaar blijkt duidelijk dat zeilen op de Schelde altijd iets aparts heeft.
Men moet werkelijk de wind gaan zoeken, want achter elke bocht, achter elke bomenrij of gebouw op de dijk veranderd zowel de richting als de snelheid van de wind.
Elk jaar na de koers is de commentaar van de deelnemers dan ook zeer positief.

De eerste start in Temse word gegeven om 10,30 u. en aankomst in Antwerpen ter hoogte van de groene boei Nr 109 omstreeks 12, 30 u. Waar gewacht word op het keren van het getij (L.W. Antwerpen 13,22 u.) Men mag afmeren aan de vlotsteiger van de "Palingplaat" op de linker-oever.
Vervolgens Antwerpen-Temse met start om 14,00 u. en de aankomst wordt verwacht te Temse omstreeks 16 u.

Vette prijzenpot!
Er wordt wederom een aanzienlijke prijzenpot voorzien van € 2.500 met prijzen voor elke deelnemer, en bovendien ontvangt elke boot een aandenken.

Voorinschrijving is 5€ korting
Er kan ingeschreven worden door voorinschrijving (voor 25/04/2006) mits overschrijving van € 10 op rekening Nr. 414-2017931-76 van KTWV, Wilfordkaai, 43 te 9140 Temse, met vermeldingvan:
Wilfordrace 2006-naam schipper-naam yacht.
Of de dag van de wedstrijd zelf aan €15 .
Men vind een inschrijvingsformulier op de website www.ktwv.be

De ingeschreven zeilboten kunnen gratis afmeren in de haven van KTWV van 14 dagen voor de wedstrijd tot 14 dagen na de wedstrijd, dit na afspraak met de havenmeester Marcel Moordtgat, GSM: 0475/62.45.31

Wij hopen vele zeilers te mogen begroeten.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: