Zeeuws vaarseizoen start met twee nieuwe watersportbeurzen

De eerste Delta Boatshow, die van donderdag 6 t/m zondag 9 april in Marina Port Zelande te Ouddorp plaatsvindt, vormt dit jaar voor velen de start van het vaarseizoen in de Zeeuwse Delta. En voor de Provincie Zeeland, die drie jaar lang fors investeert in het project Delta Maritiem, is het de start van de elfdaagse aftrap van deze internationale promotiecampagne.

In Marina Port Zélande aan het Grevelingenmeer liggen in deze periode enige honderden nieuwe en gebruikte zeiljachten, motorjachten en motorsailers afgemeerd. Tientallen topmerken uit binnen- en buitenland zijn te bezichtigen, zoals onder meer Bavaria, Bénéteau, Contest, Dehler, Faurby, Hunter, Jeanneau, Najad, North Beach Yachts, Noordkaper, Trintella als zeiljachten en als motorjachten onder meer Fairline, Linssen, Bruijs, Timeless, Wim van der Valk, Consonant en Itama. Er zijn ongeveer evenveel gebruikte als nieuwe schepen te bekijken. Als de weersomstandigheden het toelaten, is het maken van proefvaarten mogelijk.

Ook op de wal is er een heel nautisch gebeuren. Hier zijn sloepen en vletten te bekijken van werven als Makma, Balenco, rubberboten en R.I.B.’s en (buitenboord)motoren van de meest bekende merken. Ook op het gebied van elektronica, zeilen, accessoires, zeilkleding, bootschoenen en -laarzen is er van alles en nog wat te zien. Men kan hier ook kennis maken met het bijzondere project Sea Foundation van Mattijs de Lange en liefhebbers van duik- en hengelsport kunnen hun hart ophalen. Wat deze Delta Boatshow helemaal bijzonder maakt zijn de Zeeuwse Zilte Zaligheden als mossels, oesters en Oosterscheldekreeft, die op tal van manieren worden bereid en kunnen worden verorberd.

Een bezoek aan deze Delta Boatshow, die een jaarlijkse traditie wordt, is ook voor gezinnen een aantrekkelijk uitje. Zeker met de wetenschap, dat het tegenover de Marina gelegen vakantiepark Sea Spirit Port Zélande aan deze show deelneemt en voor bezichtiging openstaat. Tijdens het bezoek aan de show kunnen de kinderen worden toevertrouwd aan de medewerkers(sters) van dit Centerparc, waar zij van de zwem- en speelfaciliteiten gebruik kunnen maken. Op zaterdag 8 april vinden er matchraces plaats, die starten en finishen in het baaitje tussen het vakantiepark en de Marina in. Ideaal om van dichtbij te volgen, dus!

Ook zeilen in Optimisten en andere kleinere bootjes behoort voor onze toekomstige watersporters tot de mogelijkheden.
Kortom: een bezoek aan deze eerste Delta Boatshow, die duurt van donderdag 6 t/m zondag 9 april, is alleszins de moeite waard. Openingstijden zijn: donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Deze Delta Boatshow vormt het eerste onderdeel van de kick off-elfdaagse van het project Delta Maritiem. In het kader van deze promotiecampagne is inmiddels onder meer de folder ERVAAR ZEELAND uitgebracht. Hierin en op de Boatshow wordt volop aandacht besteed aan de vele Zeeuwse evenementen op en rond het water, die jaarlijks worden georganiseerd.

Aan de Delta Boatshow gaat voor genodigden een minicongres vooraf. Hier lichten diverse sprekers de doelstellingen van het provinciale project Delta Maritiem toe.

De organisatie van de Delta Boatshow is in handen van FairPro Events te Rotterdam.

Watersport totaal en maritieme dagen zeeland
tijdens paasdagen

Het tweede deel van de start van de campagne wordt gevormd door de beurs Watersport Totaal en Maritieme Dagen Zeeland van zaterdag 15 t/m maandag 17 april 2006 (Paasweekeinde).

De Zeelandhallen Goes, in het centrum van Zeeland, vormen tijdens dit driedaagse evenement de thuishaven voor tal van bedrijven die hun producten op het gebied van varen, vissen en duiken presenteren en verkopen. Vele instanties verstrekken bovendien informatie over Zeeland, met zijn vele watergebieden en de daarbij behorende bedrijvigheid. Te denken valt aan: economie, toerisme, milieu, educatie, historie en veiligheid.

Op de beurs is een totaalassortiment aanwezig van motorboten, zeiljachten groot en klein, nieuw en tweedehands, roei-, vis- en opblaasboten. Merken als Etap, Kievit, Rapsody, Wester-Engh, Topcraft, Ribs, Orka, Quicksilver, Oudhuyzer Sloepen, etc. zijn vertegenwoordigd. Trailers, surfartikelen en motoren, zoals Mercury en Yamaha, Bukh, zeilen en alle aanverwante zaken zoals watersportkleding, bijv. Slam, en accessoires treft u aan. U komt meer te weten over vaaropleidingen en de opleidingen bijvoorbeeld aan de Zeevaartschool. Voor de duiksport en surfsport kunnen vele artikelen aangeschaft worden, zoals complete duikuitrustingen en accessoires van merken als Suunto, Seac-sub, ScubaPro, Aqua-Lung, Bic Sport en JP/Neil Pryde en de totale hengelsport met al zijn nevenartikelen.

Een keur aan lezingen, workshops en demonstraties kunt u meemaken. Zo kunt u een reddingsboot van de KNRM van dichtbij zien, een duik nemen, voorzien van een complete duikuitrusting, in het bassin van Hoogenboom Dive Institute, Padi Duikschool te Schoten of een lezing bijwonen over de onderwaterwereld in de Oosterschelde. De veiligheid van de duiksport wordt belicht door Jurgen Galicia, van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

U kunt schilderijen bezichtigen of kopen van onder andere de maritieme schilder Jan de Quelery, en de maritieme kunst bewonderen die wordt gepresenteerd door onze eigen Zeeuwse maritieme musea, het maritieme kunstenaarsplatform en het maritiem erfgoed Zeeland en Vlaanderen. Er zijn demonstraties vliegvissen en in het grote bassin varen de houten miniatuurzeilschepen van Mini-Sail.

Het Watersportverbond verzorgt demonstratielessen zeilen met een Optimist (zeilsimulator) en de maritieme stad Vlissingen presenteert zijn Masterplan Dokkershaven. Het geheel wordt opgeluisterd door het Schelde Loodsenkoor en dit alles onder het genot van een heerlijke oester of een goedgevulde vissoep op het gezellige terras van de Zeelandhallen.

Kortom: alles om de bezoeker en toeristen een compleet programma te bieden tijdens dit Paasweekend in de Zeelandhallen te Goes.

De officiële opening wordt verricht door mevrouw M. le Roy, gedeputeerde, Economische Zaken, Recreatie & Toerisme van de Provincie Zeeland, gevolgd door toespraken van de heer J. van Gelderen, voorzitter Watersportverbond en mevrouw R. Geluk, voorzitster Stichting Behoud Hoogaars.

Openingstijden:
zaterdag 15 april: 10.00 - 18.00 uur
zondag 16 april: 11.00 - 18.00 uur
maandag 17 april: 11.00 - 18.00 uur

Bezoekadres: Nobelweg 6, 4462 GK GOES

www.zeelandhallen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: