Sail Auckland Dag 1 - Sebbe en Corolijn uit de kuip

Vanalles wat...
De dag begon weinig belovend. Alle vlaggen hingen slap omlaag en de windmeters leken allemaal vastgeroest. Toch werden we het water opgestuurd, met het grappige resultaat dat de finnen even snel of zelfs sneller gingen dan ons. Wij lagen immers stil, en zij konden zich nog vooruit pompen...

Na een aantal uren uitstel op het water werden we naar de andere kant van de baai gestuurd. Als bij wonder stond er daar een prachtige wind, ergens tussen de 15 en 18 knopen en vlak water. Echt ideaal. De eerste reeks konden we dit ook vrij makkelijk in een eerste plaats omzetten. We namen een mooie start, waren eerste aan de boei en vergrootten alleen nog onze voorsprong.

De tweede reeks was onze start iets minder, waardoor we op achtervolgen waren aangewezen. Ik probeerde tactisch een paar aparte keuzes, maar dit bracht ons alleen maar achteruit, waardoor we zelf onze tweede plaats ook verloren. Ik was gewoon iets te ongeduldig.

De derde start was ook weer goed, maar helaas misten we een paar shifts halverwege het kruisrak. Hierdoor kwamen we alweer op de tweede plaats te liggen. Daarbovenop hadden we ook nog heel wat communicatieproblemen aan boord, wat de snelheid en het slimme zeilen niet echt ten goede kwam.

Zien of we dit morgen beter kunnen doen. We hebben in ieder geval een uiterst zware en lange nabespreking achter de rug, en we hebben weer een aanvalsplan voor morgen. Ik hoop dat het ons lukt.

De wedstrijd duurt 4 dagen, zie ook www.questforgold.be en www.sailauckland.org.nz voor de resultaten.

foto: archief Sebbe

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: