Volvo Ocean Race - Will Oxley navigator op Brunel

De bekende zeiler Will Oxley wordt de nieuwe navigator van Brunel voor de resterende etappe’s van de Volvo Ocean Race. De 40-jarige Australiër neemt de functie over van Matt Humphries die echter wel aan boord zal blijven als wachtleider. Oxley zeilt met schipper Grant Wharington op Skandia sinds 2001. Het is altijd de bedoeling geweest dat hij vanaf de allereerste etappe de navigator zou zijn. Andere verplichtingen verhinderden echter dat Oxley de eerste en tweede etappe meezeilde. Dat zich alsnog een gelegenheid aandient om op te stappen, had de nieuwe navigator niet verwacht: "Het is prachting dat het Brunel Team door kan gaan en dat ik daar deel van zal zijn. Ik kijk er naar uit om de navigatiehoek die ik zelf ontworpen heb, nu ook te kunnen gebruiken. Hoewel het Oxley’s eerste Volvo Ocean Race is, kan hij terugvallen op zijn ervaringen in talloze prestigieuze zeilraces. Zijn laatste prestatie was een hoge klassering in de Transat Jacques Vabre, eind 2005. Eerder vorig jaar navigeerde hij de catamaran Doha2006 naar een overwinning in de Oryx Quest non-stop round the world race.
Oxley heeft deelgenomen aan 7 Sydney Hobart races en was de weerkundige van het Zweedse Victory Challenge America’s Cup Team.

Bemanning voor de havenrace
Het Brunel Team voor de voor de havenrace op zaterdag 4 februari ziet er als volgt uit:

Grant Wharington
Matt Humphries
Gareth Cooke
Ben Jones
Adam Hawkins
Ian 'Barney' Walker
Jeff Scott
Will Oxley
Mark Fullerton
Mark ‘Becksie’ Bartlett
Graeme Taylor
Casey Smith Bowman

Nederlands bemanninglid
In tegenstelling tot berichten in de media, is er nog geen beslissing genomen over het Nederlandse bemanningslid dat vanaf Baltimore mee zal varen. In de komende weken zal een klein aantal zeilers worden uitgenodigd om aan een selectieprocedure deel te nemen. Hun namen zullen bekend gemaakt worden, zodra de lijst compleet is. De definitieve uitslag van de selectie zal naar verwachting niet voor eind maart bekend zijn.

Nieuwe kleuren
Nadat de samenwerking tussen het team van Grant Wharington en Brunel een nieuwe fase is ingegaan, is het uiterlijk van de romp aangepast. De operatie werd net op tijd voor de havenrace afgesloten. Het aanpassen van de zeilen zal moeten wachten tot een later tijdstip.

www.brunelteamwork.com (opgelet niet Firefox bestendig!).

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: