Sail Auckland Dag 2 - Sebbe en Carolijn uit de kuip

Het is niet echt aan de resultaten te zien, maar het was op zich toch wel een betere dag dan gisteren. Het begon niet echt goed. We werden op het water gestuurd zonder wind, en ze lieten ons daar 3 uur wachten in de blakende zon. Uiteindelijk stuurde ze ons toch terug naar de haven en natuurlijk,... daar was de wind. Dus na een kwartiertje aan de kant gingen we echt van start.

De eerste reeks was super. Er was niet veel wind, maar de gehele reeks waren we nek aan nek met Bruce en Aaron, onze lokale trainingspartners. Het mooie was dat we hen uiteindelijk net voor waren. Helaas pindakaas... We dachten beiden dat we nog een rondje moesten, dus terwijl wij beiden verder vochten, voer de derde door de finish en ging met de eer lopen. Wij zagen dit vrij snel en werden nog tweede, terwijl de anderen slechts 5de werden.

De tweede reeks was iets minder. We waren opnieuw heel goed begonnen. Toen gingen er echter een paar zaken mis, waardoor we het noorden weer verloren, en in eindeloze discussies verzeild geraakten. Alweer niet echt snel als je eigenlijk de horizon moet afspeuren naar meer wind. Toch werden we nog net tweede.

Na afloop hadden we een gezellige BBQ en een drankje, wat alle onrecht weer snel deed vergeten. Toch nog een mispuntje: onze nieuwe spi, die we tot nu hadden gespaard, heeft het opgegeven. Er zit een gat zo groot in dat je er met een auto kan doorrijden. Gelukkig gebeurde dit net op de finish van de eerste reeks, waardoor we nog wel alles konden uitzeilen.

Nog twee dagen, 7 reeksen te gaan, dus alles kan nog. Alhoewel we momenteel met gelijke punten eerste staan, hebben onze kiwi-vrienden toch wel een betere score, vooral als je een wegvalreeks in beschouwing neemt.

We zien morgen wel weer.

Voorlopig resultaat:
1.Aaron McIntosh en Bruce Kendall NZL 10 punten (2,1,1,5,1)
2.Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid BEL 10 punten (1,3,2,2,2)
3.Brett Sellers en Nigel Williams NZL 15 punten (4,4,3,1,3)

De wedstrijd duurt nog 2 dagen, zie ook www.questforgold.be en www.sailauckland.org.nz voor de resultaten.

foto: Aaron MCINTOSH and Bruce KENDALL © Jeff CROW

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: