Volvo Ocean Race - ABN Amro 1 blijft domineren!

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 05/02/2006 - 12:24

ABN Amro 1 blijft deze Volvo Ocean race domineren!
Het is zomer in Australië, de zon scheen en er stond een 10 tal knoopjes wind. Ideaal voor een zeilwedstrijdje onder vrienden dus…

Brasil 1 besliste dat wanneer de wind boven de 15kn uit zou komen ze waarschijnlijk zich uit deze race zouden terug trekken. Op het moment van de start stond de mast er nog maar enkele uurtjes op en meneer Grael wou niet het risico lopen nog eens een mastje te kraken.

Ericsson was dé te kloppen boot vandaag versterkt met tactieker John Kostecki (winnaar van de vorige Volvo Ocean race) die daar aan boord de lakens uit deelde. Maar de Zweden vergooiden hun kansen door te vroeg over de startlijn te knallen en moesten terug om opnieuw te starten. Het Ericsson team betwijfelt echter de juistheid van de "recall". Ondanks hun misstap gijpten ze juist naast een podiumplaats en moesten genoegen nemen met een vierde plaats. Maar zij waren niet de enigen die te vroeg de lijn over gingen, ABN Amro 2 maakte dezelfde fout en moest eveneens terug. Met deze 2 schatjes uit de kanshebbersgroep waren alle ogen gericht op ABN Amro 1, de Pirates en Movistar. Maar vanuit het midden kwam: ‘The Queen of the desert’, ze ging haar concurrenten voorbij en liep eerst om de boventon. Maar Brasil 1 kwam halfweg de race in problemen. Vanaf het moment dat de wind toenam traden er hydraulische problemen op, "we konden pas overstag als de boot overstag wou en we konden de kiel maar half kantelen" zei Torben Grael.
De Piraten scheurde hun spi nog op de laatste run, maar hadden er in "no time" een andere opstaan. De spi bleef waarschijnlijk achter de "leech"van de fok hangen, aan een zeillat of zo, maar weerhield ons niet om knap 2de te worden.

Door vandaag weer met het goud te gaan lopen, heeft Mike Sanderson zijn leiderspositie aanzienlijk versterkt en komt nu 7.5 punten boven de talenten van dezelfde bank te staan.
Honderden fanboten vertroefden vandaag op het water.

1 ABN Amro 1
2 Pirates of the Caribbean (+1min 31sec)
3 Movistar (+1min 44sec)
4 Ericsson Racing Team (+1min 59sec)
5 Brasil 1(+ 5min 8sec)
6 ABN Amro 2 (+6min 53sec)
7 Brunel (+12min 48sec)

Punten totaal

1_ ABN Amro 1 met 32.5pts
2_ ABN Amro 2 met 25pts
3_ Movistar met 18pts
4_ Pirates of the Caribbean met 16.5pts
5_ Brasil 1 met 16pts
6_ Ericsson Racing Team met 14.5pts
7_ Brunel met 11.5pts

http://www.volvooceanrace.org

foto © Oskar Kihlborg

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: