Care Plus Half Ton North Sea Series - Nieuwe wedstrijdreeks voor halftonners

  • Author: entityone
    Date: di, 07/02/2006 - 11:49

Om de zeilagenda’s van haar leden wat op te vullen, pikte de Half Ton Class Europe een idee van haar Fins filiaal op, en stelde voor het jaar 2006 een leuk programma samen waarin de Noordzee-halftonnervloot ruimschoots aan haar trekken komt. In totaal 7 reeds bestaande wedstrijden aan de Belgische, Nederlandse, Franse en Engelse Noordzeekust werden uitgekozen, zodat een evenwichtige kalender tot stand kwam. Het moet voor elke halftonner-bemanning mogelijk zijn om aan 3 tot 4 van deze wedstrijden deel te nemen.

Een evenement van deze omvang kan natuurlijk niet zonder een toegewijde sponsor... Daarom is de Half Ton Class Europe erg blij dat CARE PLUS mee aan boord stapt. Dankzij de extra steun in de rug van bedrijven als o.a. Radio Holland Yachting, Yachting Wave, AS Adventure en anderen kan de organisatie bij het einde van elke wedstrijd aan alle deelnemers een goed gevulde prijzenmand aanbieden.

En nu we toch over de wedstrijden bezig zijn, ziehier een kort overzicht van het programma. Het seizoen mag beginnen met een nieuwigheid: op 25 mei starten we in Oostende voor een double handed Dover Strait Race, naar Ramsgate dus. Van daaruit maken we een kort ommetje naar de River Orwell voor de Port of Felixstowe Regatta die doorgaat op 27 en 28 mei. Zodra die afgelopen is steekt de vloot het Kanaal weer over om van 3 tot 5 juni mee te doen aan de Grand Prix de la Côte d’Opale, van Boulogne over Gravelines naar Duinkerke. Van 17 tot 18 juni vindt je ons in Zeebrugge, voor het Lightvessel Weekend.

Na een korte zomerpauze trekken we naar het Breskens Sailing Weekend, om het honderdjarig bestaan van de Bruxelles Royal YC te vieren. Deze honderdjarige dame neemt overigens de inschrijfgelden van de deelnemende Franse en Engelse jachten voor haar rekening, en dat mag best in de verf gezet worden! Halverwege september blazen de halftonners verzamelen in het Belgische 1/2-ton bastion Nieuwpoort. Daar zijn ze het feest van 2003 nog lang niet vergeten. Radio Holland Yachting, verdeler van de Raymarine producten, zorgt ervoor dat onze ½ Ton Home Races in de prijzen vallen.

Ons seizoen loopt op 7 oktober ten einde, tussen Terneuzen en Antwerpen, met de traditionele Antwerp Race. De dag erna kent ons seizoen een schitterende apotheose met de ProvAnt Sail Cup: korte demonstratie-wedstrijdjes tijdens dewelke de provincie Antwerpen de jeugd van de regio kennis wil laten maken met de zeilsport. Spectaculair zeilen in een schitterend decor, tot grote vreugde van bemanningen en publiek.

De Half Ton Class Europe wil met dit initiatief niet alleen haarbestaande leden verwennen, maar ook potentiële geïnteresseerden eindelijk de stap laten zetten om in deze populaire en low-budget klasse mee te zeilen. Er zijn immers voldoende leuke koopjes op de markt. Kijk maar op de website.

Het spreekt voor zich dat de Half Ton Class Europe gelijkaardige initiatieven van halfton-zeilers blijft aanmoedigen en steunen, op welk Europees zeilwater dan ook.

Website organisatie:
www.halftonclass-europe.net

Websites van de verschillende regatta’s:
www.nzk.be
www.pofr.org
www.rbsc.be
www.breskenssailing.nl
www.antwerprace.be

De Half Ton Class Europe geeft u op zaterdag 11 februari van 11 tot 13u00 graag rendez-vous op de stand (Hal 6) van het KBYV op de Belgian Boat Show. Bert Janssen en Philippe Pilate verstrekken u er alle informatie over de ½ Ton North Sea Series, over de sponsor, over de klasse. Een lekker glaasje zullen we ook regelen.

foto © halftonclass-europe.net

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: