First Class 7.5 wordt oefenboot voor Alinghi team

De huidige houder van de America’s Cup, het Zwitserse Alinghi team heeft in afwachting dat hun nieuw wedstrijdschip beschikbaar is een beroep gedaan op de First Class 7.5 als oefenboot. Bedoeling is om het team, naast de oefeningen in de gymzaal, ook training te geven op het water in Valencia. De komende weken staan er voor de Alinghi-bemanning intensieve match-races op het programma met de First Class 7.5.

Momenteel is de nieuwe Class America Alinghi, die het zeilnummer SUI 91 meekrijgt, onder constructie in Zwitserland.

Maar ere wie ere toekomt, het Belgische Sailing Team is reeds sinds april vorig jaar in Valencia aanwezig met een vloot bestaande uit 12 exemplaren First Class 7.5. Zij bieden bedrijven en organisaties de mogelijkheid om in het kader van een teambuilding programma wedstrijden te zeilen op het water waar de strijd om de America’s Cup zal losbarsten. De initiatiefnemers van Sailing Team waren blijkbaar dan toch een beetje visionair.

www.alinghi.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: