Aankondiging: Rondje IJsselmeer 2006

Het ijs ligt nog op de sloten maar de eerste inschrijvingen voor 2006 zijn al ontvangen door de organisatie van het Rondje IJsselmeer.
Dit seizoen zullen de catamarans op 13 mei strijden om de eerste plaats in het Rondje IJsselmeer.

De rondjes kenmerkten zich de afgelopen jaren door een grote verscheidenheid in weersomstandigheden. Zo was het in 2004 windje drie tot vijf waarbij alle boten de eindstreep haalden. Vorig jaar bleek de voorspelde windkracht vijf na enige tijd toch ruim boven de zes Beaufort uit te komen. Samen met regen en een lage temperatuur finishten er uiteindelijk maar zeventien cat’s van de 75 gestarte boten!

Het Rondje IJsselmeer voert, als eerste lange afstand race van het seizoen over het noordelijk deel van het IJsselmeer; een traject van ongeveer 50 zeemijlen, een kleine honderd kilometer!

Traditioneel wordt de vrijdag voor het Rondje benut voor een trainingsdag. Het thema in 2006: Starten.
Een goede start kan het begin van de beoogde eerste plek zijn!

Dit jaar wordt de training gegeven door de broers Sascha en Gunnar Larsen.
Sacha en Gunnar brengen de geïnteresseerden zowel in theorie als in de praktijk op het water in een dag- en avond programma alles bij wat met starten te maken heeft.

Het Rondje IJsselmeer wordt door WSV Bestevaer georganiseerd vanuit Regatta Center Medemblik.

Het Rondje IJsselmeer staat open voor zowel kajuit- als open catamarans vanaf 16 voet, iF 20 en F18. Deze ronde over 50 NM voert langs de oevers van het noordelijk deel van het IJsselmeer. De catamarans zullen varen langs Den Oever, Makkum, Hindeloopen, Stavoren en Enkhuizen.
In 2005 gingen de Line Honors naar Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid met een tijd van 3 uur en 36 minuten! De winnaars van Rondje 2005 waren Mischa Heemskerk en Sander de Boer met een gecorrigeerde tijd van 3:47:45

Uit veiligheidsoverwegingen is de limiet op 100 open catamarans gesteld.
Rondje IJsselmeer wordt gevaren volgens de Texel Rating.

Zondag 14 mei zijn er voor de F 18 klasse drie korte baan wedstrijden. De wedstrijden op beide dagen gelden voor de F 18 als klasse evenement.
Uitgebreide informatie en voorinschrijving: www.rondjeijsselmeer.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: