Brunel start selectie bemanningslid op de IMX45 van het ClubRacer team

Vanaf de havenrace in het Amerikaanse Baltimore zal de Volvo Ocean Race vloot weer uit zeven boten bestaan. Brunel, dat noodgedwongen enkele etappes van de oceanrace moest overslaan is druk bezig die herstart voor te bereiden.
De boot, die in de afgelopen weken ingrijpend werd aangepast, wordt op dit moment vervoerd van Australië naar de Verenigde Staten.

Maar niet alleen de boot, ook de samenstelling van de bemanning zal een aantal veranderingen ondergaan. Tenminste een Nederlandse zeiler zal van het vernieuwde team deel gaan uitmaken.
In de afgelopen weken heeft een groot aantal Nederlandse zeilers gehoor gegeven aan de oproep van het team. Uit de reacties zijn 12 kandidaten geselecteerd die in twee selectierondes beoordeeld zullen worden.

De eerste selectieronde wordt op zaterdag 18 en zondag 19 maart gehouden in het Belgische Zeebrugge. Na afloop zullen 6 zeilers overblijven die zich een week later, tijdens een tocht op de Noordzee mogen bewijzen met het Belgische wedstrijdjacht XIPHO (IMX 45) van het ClubRacer.be Team. Twee van hen zullen al op 27 maart naar Australië vertrekken om zich daar aan te sluiten bij het team. Uiteindelijk zal het schipper Grant Wharington zijn die bepaalt welke Nederlandse zeiler in Baltimore aan boord stapt.

Het programma in Zeebrugge zal bestaan uit programma-onderdelen op het water en aan de wal.

www.brunelteamwork.com

Foto: archief Xipho 2005

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: