FlevoMarina titel-sponsor van Open DualHanded

De FlevoMarina is titelsponsor geworden van de Open DualHanded, een wedstrijd voor snelle kajuitzeiljachten van 30 tot 40 voet LOA. Hiermee is de naam van het evenement veranderd in: FlevoMarina Open DualHanded. De FlevoMarina biedt als start- en finishhaven alle faciliteiten voor het technisch slagen van het evenement. De wedstrijd start zaterdagochtend 29 april vanuit de FlevoMarina te lelystad.

De wedstrijd wordt duo-handed gevaren en in de Open Klasse. Het gaat hier dus om 2 man in 1 boot en de snelste tijd. Door het varen in een Open Klasse breekt deze wedstrijd met de traditie van varen 'onder handicap' waarbij het na het eind van de race nog lang onduidelijk is wie de winnaar is. Verder kenmerkt de Open Klasse zich door haar innovaties op zeiltechnisch gebied. Niet de regels bepalen wie er wint, maar de boot met de beste materialen en de meest vindingrijke en volhardende bemanning komt het eerst over de finish.

Er wordt gevaren in twee Open Klassen. In Klasse 1 varen jachten van 35 tot 40 voet LOA en in Klasse 2 varen jachten van 30 tot 35 voet LOA. Daarnaast is er een aparte klasse voor de kleinste Open Klasse jachten de Classe Mini. Daarin varen alle jachten die voldoen aan de zogenoemde Mini-Transat Boxrule.

Bijzonder aan deze wedstrijd is dat een deel van het inschrijfgeld van de schippers wordt overgemaakt aan de stichting 'Zeilen met Visie'. Een organisatie die zich tot doel heeft gesteld om zeilen toegankelijk te maken voor mensen met een visuele handicap. De stichting ligt met haar schip, de Blind Date, in de FlevoMarina/Lelystad. Voor deze organisatie is gekozen vanwege de banden met het zeilen, de ligplaats in de starthaven van de race en de innovatieve boot (een moderne prauw) waar zij mee vaart.

De FlevoMarina Open DualHanded is een stoere en uitdagende wedstrijd en een schone manier van sporten.

Tijdens deze race worden er video-opnames gemaakt door een professionele crew. Na afloop is er een DVD verkrijgbaar van het evenement.

Onder de deelnemers zijn zeilers die dit jaar de Round Britain zullen varen zoals Henk Bulthuis (J-109, ChillOut!) Ostar-zeiler Huib Swets (Open40, VIJAYA) en Cor Berlee die zich voorbereid op de Mini-Transat van 2007. Verder veel bekende namen uit het Nederlandse Solo-zeil-circuit (Ruud kapteijn/IMX-38) en een duo van Team Heiner zal met hun eigen Whitbread 30 meedoen.

Meer informatie over de race www.open30.mysites.nl
Meer informatie over Zeilen met Visie www.zeilenmetvisie.nl
Meer informatie over FlevoMarina www.skipsmaritiem.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: