Solo weer aanwezig op de HISWA

Dit jaar zal de Soloklasse met een moderne epoxy boot (Solo Ned 546) op de Hiswa vertegenwoordigd zijn. Op alle HISWA dagen zullen er vertegenwoordigers van de klasse aanwezig zijn, waar je al je vragen op kan afvuren. Tevens kan je daar een afspraak maken voor een proefvaart.

In 2006 wordt het feit gevierd, dat Jack Holt de boot 50 jaar geleden ontwierp. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om dit jubileum te vieren. Zo is het ONK Solo van 3 t/m 5 juni weer terug in het mekka van het Nederlandse wedstrijdzeilen: Medemblik.

  1. Tijdens dit ONK zal er een reunie georganiseerd worden.
  2. Van 18 t/m 21 juli zal er een grootse Nations Cup door Fraglia della Vela della Riva op Garda in Italië georganiseerd worden.
  3. En er is een 'After Anniversery Party' op de Kaag op 2 en 3 september.

Na 50 jaar is de klasse nog springlevend. Verdere informatie met betrekking tot de Solo, de wedstrijdkalender en het jubileum is te vinden op www.soloklasse.nl . In het kader van de reunie worden alle oud-solozeilers en -betrokkenen opgeroepen zich via de website in te schrijven.

Foto: De Solo van Gilles de Combe. Hij heeft hem zelf gebouwd en zeilt er voor het eerst mee.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: