Volvo Ocean Race - Movistar in de problemen!

  • Author: Yan T.
    Date: do, 02/03/2006 - 23:47

"WE ARE SINKING!!!!!!!!!! EVERYBODY UP". I can tell you not a nice way to get woken up. "SLOW THE BOAT DOWN, THE WATER IS COMING IN VERY FAST, AND CLOSE THE WATERIGHT HATCHES.
Het is de nachtmerrie van elke zeiler dat de boel naar beneden gaat, en dan nog zeker als je aan het slapen bent.

Het eerste wat ze gedaan hebben is iedereen aan dek gehaald en de zeilen gestreken. Bouwe verteld dat wanneer hij terug naar beneden ging hij geschokt was door wat hij zag. De generator box was al helemaal kopje onder, en het water had zich door het gehele midden compartiment verspreid (het gedeelte voor de mast is volledig hermetisch afgesloten en aan het achterschip is er ook een stuk op gelijk aardige wijze afgedicht zodat zinken "praktisch" onmogelijk is). Als we ratten aan boord hadden gehad waren die nu al van boord gesprongen vervolgt hij.

Wat een chaos binnen in de boot, zeilen, slaapzakken, eten, noem het maar op, het drijft doorheen het gehele schip. Spike (Peter Doriean) heeft intussen al het veiligheids materiaal verzameld en aan dek gelegd, je weet maar nooit! Chris (Nicholson) was onder water de 2 hoog vermogen nood bilge-pompen direct aan de batterijen aan’t aansluiten.
PUMPS ARE RUNNING! Nu hebben we misschien nog een kans. Het is bizar dat als je zo aan’t scheppen bent en je weet dat er méér water inkomt dan dat jij eruit krijgt, je beseft dat je aan het verliezen bent en je geeft gewoon niet op! Eenmaal de pompen in werking begon het water terug te zakken. De situatie is nu onder controle en we hebben koers gezet naar Ushuaia (het meest Zuidelijke bewoonde deel van de wereld Antarctica niet meegerekend). We zullen daar zien wat we kunnen doen.

Voor zover ik het kan opmaken aan hun mail hebben ze al een tijdje een lek aan de stuurboord ram van de kiel.<

ABN Amro 1 heeft ondertussen de 3.5 punten geïncasseerd door als eerste Kaap Hoorn te ronden. Achter ABN Amro1 hebben de Piraten 3 punten aan hun lijstje toegevoegd en Brasil 1 is goed op weg om 2.5pts aan hun score toe te voegen. ABN Amro 2 ligt slechts 13nm voor Ericsson en heeft nog 120nm te gaan alvorens ook zij wat punten kunnen scrabbelen.

Eenmaal rond de Corn zal de wind gaan afnemen en kan de tactische loterij terug beginnen.

Foto © Movistar

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: