Zes Rotterdamse jeugdige zeilers naar Baltimore

Zaterdag 18 maart zijn bij de zogenoemde World Port Sail Rotterdam Optimist zeilwedstrijden op de Kralingse Plas zes jeugdige zeilers geselecteerd die Rotterdam gaan vertegenwoordigen in Baltimore. Daar vinden op 6 mei in het kader van de Volvo Ocean Race wedstrijden plaats tussen de jeugd van de aan de race deelnemende etappeplaatsen.

Winnaars zijn Anne Diemer Feenstra (Rotterdamse Zeil Vereniging), Jan-Cees van Senden en Ewout Bosch (Koninklijke Roei- en Zeil Vereeniging 'De Maas') , Puck Hollenkamp (Watersport Vereniging Aegir) Jan Willem Verbaan (Kralingsche Zeilclub) en Philippe Schouten (Watersport Vereniging 'Rotterdam')

Rondom de wedstrijd in Baltimore zal voor de jeugdige deelnemers ook nog een interessant sociaal programma worden georganiseerd. Op het voorlopige programma staan deelname aan de Volvo Ocean Race Parade en een bezoek aan het Capitol.

Vanaf 7 juni 2006 is Rotterdam de etappeplaats voor de Volvo Ocean Race. De deelnemende schepen aan deze spectaculaire zeilwedstrijd rond de wereld gaan dan voor anker in de Veerhaven. Tot en met de herstart op 15 juni zullen dan in dit gebied allerlei activiteiten in en rond de Veerhaven plaatsvinden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: