Wedstrijdzeiljacht ROARK ambassadeur van Ervaar Zeeland

In IJmuiden heeft de burgemeester van Noord-Beveland, de heer C.J. van Liere, donderdagmiddag de doop verricht van het nieuwe wedstrijdzeiljacht Roark, met de zoon en dochter van Kees Kaan, eigenaar van het schip. Dit jacht gaat met een professionele bemanning deelnemen aan de belangrijkste West-Europese regatta’s.

De bemanning bestaat onder meer uit wereldkampioen J22, Fanny van Leeuwen en Team ABNAmro Volvo Ocean Race-zeiler Hans Horrevoets. De bemanning wordt aangevoerd door Harald van Santen, de inspirator van Team Roark. Professionele ondersteuning is in handen van Gideon Messink en Frans Hinfelaar.

Burgemeester Van Liere verricht deze doophandeling omdat de thuishaven van de Roark, een Grand Soleil 43’, het Zeeuwse Colijnsplaat is. De naam van de thuishaven is overigens niet terug te vinden op de spiegel van het zeiljacht, omdat eigenaar Kees Kaan heeft besloten hier ‘Zeeland’ op te zetten om zodoende de ambassadeursfunctie binnen het provinciale project Delta Maritiem: Ervaar Zeeland optimaal te illustreren.

Delta Maritiem: Ervaar Zeeland staat voor de drie jaar durende campagne waarmee de provincie Zeeland zich in binnen- en buitenland op de kaart wil zetten als het gebied bij uitstek voor watersporters en waterminnenden.

Andere vaste bemanningsleden van de Roark zijn: Evelyne Cupido, Rens van Dantzig, Tom Koot, Rutger Krijger, Geert de Krom, Derk Onnekes en Sander Speet.

De eerste wedstrijd die de Roark gaat varen is de Spi Ouest-France Bouygues Telecom, 28e Edition in La Trinité-Sur-Mer van 13 tot en met 17 april.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: