Brunel selecteert twee Nederlanders voor Volvo Ocean Race

De selectieprocedure voor Brunel’s Nederlandse bemanningslid is zaterdag afgesloten met de keuze van Mark van Gelderen (34) en Eduard van Lierde (30). Beide zijn ervaren zeilers die in binnen- en buitenland hun sporen hebben verdiend.
Het tweetal werd geselecteerd uit zes zeilers die na de eerste ronde waren overgebleven. De tweede en laatste ronde in Nederland was er vooral op gericht om de kandidaten op hun zeilcapaciteiten te beoordelen. Onder leiding van Brunel’s wachtleider Matt Humphries werd, met Stellendam als thuishaven een etmaal lang intensief op het water getraind waarbij de zeilers voortdurend van positie wisselden. Humphries’ was zeer verrast door het niveau van de kandidaten en verklaarde dat vrijwel elk van de kandidaten geschikt zou zijn geweest: "Maar helaas was er niet voor iedereen een plek aan boord beschikbaar".

De twee geselecteerden reizen maandag naar Australië waar zij met het Brunel team met Skandia aan een zeilrace van Sydney naar Brisbane zullen deelnemen. Na afloop van die wedstrijd, rond 3 april, zal schipper Grant Wharington bekendmaken wie van de twee mee zal zeilen tijdens resterende etappes van de Volvo Ocean Race.

Brunel, dat de Volvo Ocean Race noodgedwongen enkele etappe’s moest onderbreken, zal in het Amerikaanse Baltimore weer aan de start verschijnen.

Het fotoverslag is te vinden vinden op het Clubracer Forum

www.brunelteamwork.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: