Volvo Ocean Race inport race Rio - ABN Amro 1 strikes again!

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 26/03/2006 - 16:14

Er staat een 12kn wind en zoals bij de vorige in port races varen er een hele hoop toeschouwers rond in de Guanabara Bay te Rio.
Marcel Van Triest voelt zich niet zo goed een geeft een dokters briefje af bij Brasil 1. Zijn plaats wordt maar al te gretig ingenomen door Knut Frostad die de vorige 3 etappes mee vaarde.

Het worden 4 windward leeward baantjes. Als het 5min schot galmt maken de 70 voeters zich klaar om naar de startlijn te vlammen. Ericsson gaat voor de pin end, Brasil 1 is vrij laat, ABN Amro 1 kiest voor het midden van de lijn en eist de start op. ABN Amro 1 gaat als eerste om alle boeien terwijl de rest van de tegenstanders wat haasje over spelen. Brasil 1 moet op een gegeven moment zelfs een penalty nemen en komt daardoor helemaal achter in het veld te liggen. ABN Amro 2 raakt de boei en moet een 360graden penalty nemen. Ze verliezen daardoor een plaats aan Ericsson.

ABN Amro 1 wint de in port race en zet nog eens 3.5pnt op haar rekening. Movistar gaat met het zilver lopen en kan daarmee 3 punten opstrijken. Ericsson wordt knap derde voor Brasil 1 die nu toch wel gewoon moeten beginnen te geraken aan die 4de plaats. Op een 5de plaats zien we de talenten van ABN Amro 2 die thuis kunnen gaan zeggen dat ze op verplaatsing Paul Cayard hebben afgedroogd. De piraten dan bengelen helemaal onderaan het rijtje en hebben gezworen revanche te nemen op de etappe naar Baltimore.

http://www.volvooceanrace.org

foto © Oskar Kihlborg

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: