Maxfun klasse draait weer op volle toeren in 2006

Allereerst is de klasse voor het komende seizoen versterkt met een aantal nieuwe teams, die nu al staan te popelen om hun snelheid met de gevestigde orde te meten. Hiermee denken we dat de wedstrijddeelname gemiddeld boven de 15 boten zal komen, wat weer een paar meer is dan we het afgelopen jaar hebben mogen zien. Het wedstrijdprogramma omvat dit jaar zo’n 8 wedstrijdweekeinden, waarvan de belangrijkste de North sea regatta en het NK, dit jaar in Enkhuizen, zijn.

Daarnaast gaan we dit jaar met 9 Maxfuns het Europees kampioenschap sportsboats zeilen. Dat wordt begin Juli in Warnemunde, Duitsland gehouden.

Ten tweede varen we vanaf dit jaar met Aramide fokjes. Hiervoor is gekozen om de levensduur van de hoog belaste fokjes te verlengen, terwijl de meerprijs zeer beperkt is. Wij verwachten dat een setje zeilen hiermee twee seizoenen volledig competitief is. Dit betekent dus een verlaging van de kosten van de Maxfun eigenaren, precies wat we in onze klasse proberen te bereiken.

Ten derde zal onze website worden omgezet in BMW stijl - BMW wordt de nieuwe sponsor van de Maxfun klasse voor 2006. Dit gaat u terug zien op de site, op de rompen en zeer waarschijnlijk ook op in de gennakers van de Maxfun’s.
Groot voordeel voor alle eigenaren van de Maxfun’s is dat alle inschrijfgelden van de wedstrijden door de klasse worden betaald.

Last- but not least - gaan we dit jaar alle mensen die al jarenlang naar ons kijken, maar nog nooit op een Maxfun hebben gevaren, de kans geven om mee te doen. Op 27 mei organiseren we een opstapdag waar je mee kunt wedstrijdzeilen op een van de Maxfuns. Wil je graag eens ervaren hoe het is om met een Maxfun 25 op het scherpst van de snede wedstrijd te varen, meldt je aan !!

Meer info op
www.maxfun25.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: