Volvo Ocean Race - Movistar gelooft nog in een derde plek overall

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 05/03/2006 - 20:26

Na het binnenvaren van Ushuaia was de boot nog geen 2u later uit het water (dit was om middernacht plaatselijke tijd). De komende uren zullen Movistars problemen bekeken en gefixed worden. Desondanks de problemen blijft Bekking optimistisch. Met onze derde plaats in de 2de etappe en een paaltje in de 3de etappe zit er voor ons misschien nog een 2de en zeker een derde plaats overall in. Daar focussen we in ieder geval op!

Ze verwachten een oponthoud van ongeveer 15u en zouden dan als alles goed gaat terug de race kunnen hervatten. Begin volgende week zal een laag drukgebied zich ontwikkelen in de West Atlantische Oceaan en een Zuid Westen wind creëren die langs de Argentijnse kust zal…, euh reizen. Dus terwijl de rest van de vloot aan de wind naar Rio zeilt zit de kans er dik in dat Movistar voor de wind zal kunnen gaan vlammen.

Ondertussen 200nm Oost van de Falkland Eilanden breken schippers en navigators het hoofd over het volgend dilemma. Gaan we Oost of West van het hoge drukgebied?
Mike Sanderson op ABN Amro 1 en Sebastien Jose op het zusterschip ABN Amro 2 liggen eerst en 2de en maken momenteel het meeste winst langs de oostelijke kant waar ook de meeste wind zit. In de laatste 6u snoepten de "Kids" 5nm af van de "Big Boys" waardoor ze nog maar 19nm achter liggen.
Pirates of The Caribbean die derde vaart en Brasil 1 op een vierde plaats opteerden voor West. Ze liggen 130nm West van de meest oostelijke boot ABN Amro 2.

Terwijl ze wachten op het volgend weerpatroon wat zonder twijfel wanorde in het pak zal zaaien hebben de crews de kans niet laten liggen om comfort op een aangenamer niveau te ervaren. Nou ja, aangenamer…?

"Ik heb eindelijk mijn 2de set eerste laags kledij (die nog vers is) aangetrokken. Yep, u leest het goed, ik heb 12 dagen dezelfde kledij gedragen. Ik heb iets in de aard van een douche genomen (lees: hopen vochtige baby doekjes) en daarboven mijn nieuw vers ondergoed. Man, man, man, wat een verschil!!! Ik draag nog steeds dezelfde sokken want ik heb een gecompliceerd sokken systeem en zo heb ik er maar 1. Het is een wollen sok, dan een Gore Tex sok en dan weer een wollen sok. Ik moest de licht-weer laarzen dragen want de zwaar weer laarzen (die van rubber zijn) zijn te klein voor mijn voeten en de koude ging er gewoon door. Dus het was een gokje om met mijn inshore Musto laarzen de Zuidelijke oceaan in te trekken en mijn voeten hebben het overleefd. En daar ben ik zeer opgelucht over."

Foto © Oskar Kihlborg

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: