Vetus voorjaarswedstrijden - Zeilwedstrijden met Pasen bij Stavoren

Met Pasen, 15 en 16 april, worden bij Stavoren zeilwedstrijden gehouden. Met dit nieuwe initiatief geeft Zeilvereniging Westergo, in samenwerking met het CIOS Heerenveen, alle kajuitzeilers de gelegenheid om vroeg in het seizoen aan een mooie wedstrijd deel te nemen..

De wedstrijd wordt voor het eerst georganiseerd en zal een jaarlijks terugkerend evenement worden. Het gaat hier vooral om veel zeilen en gezelligheid. Ook biedt het zeilteams een mooie gelegenheid om te trainen voor het wedstrijdseizoen dat al voor de deur staat.

De wedstrijden worden gevaren vanuit de Marina Stavoren Buitenhaven. Hiermee wordt de Friese IJsselmeerkust op de kaart gezet bij de sportieve zeiler. De wedstrijden vinden plaats voor de kust van Stavoren en zijn vanaf de dijk ook goed te volgen.

Er wordt gevaren in 3 klassen, IMS, ORC en de vrijeklasse ( SW). Iedereen met een kajuitzeilboot kan dus deelnemen. Opgave via de site. De deelnamekosten bedragen slechts 60 € per boot.
Het palaver start op de vrijdagavond 14 april om 20.00 uur in het Strandpaviljoen de Potvis.Op zaterdagochtend 15 april is het palaver om 09.30 uur.
Op zaterdag worden er 3 up/down wedstrijden uitgezet. Iedere wedstrijd duurt ongeveer 1 uur. De eerste start is om 11.00 uur. Op de zondag 16 april worden er 2 wedstrijden gevaren. De eerste start is om 10.00 uur. Hierdoor zijn de wedstrijden vroeg in de middag afgelopen. Deelname aan de wedstrijd is een leuke manier om het paasweekend te beginnen en waarna de rest van het paasweekend nog vrij in te plannen is.

www.vetusvoorjaarswedstrijden.hopto.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: