Princess Sofia Trophy - alleen wedstrijden voor 49er en Yngling op derde dag

De derde dag van de Princess Sofia Trophy werd door de meeste zeilers wachtend doorgebracht. Alle klassen werden het water op gestuurd met hoop op een beetje wind. Voor de een duurde het twee uur voordat het signaal werd gegeven dat men terug mocht naar de kant en voor de ander duurde dit soms wel vier uur. Om vier uur, toen bijna alle klassen terug in de haven waren, stak er een briesje op. Het wedstrijdcomité besloot om de 49ers weer het water op te sturen en samen met de Yngling konden zij aan het einde van de dag nog een paar wedstrijden varen.

De dames in de Yngling gingen met "ups en downs" volgens coach Maurice Paardenkooper. Het team van Annelies Thies, Brechtje van der Werf en Marije Kampen presteerde vandaag het best. Een vierde en een derde plaats was het resultaat. Ze stijgen daarmee van een zestiende naar een negende plaats in het tussenklassement. Brechtje: "Super dat we nog twee wedstrijden hebben gevaren nadat lange wachten". Marije Kampen vertelde dat ze de eerste wedstrijd eigenlijk tweede hadden moeten worden. "We hebben het in het kruisrak een beetje laten liggen waardoor we uiteindelijk als vierde eindigde".

Het team van Mandy Mulder, Annemieke Bes en Floortje Hendriksen kwam tijdens de eerste wedstrijd van vandaag te vroeg over de startlijn en kreeg daarvoor strafpunten toegekend. Tijdens de tweede wedstrijd lagen de dames een tijd lang op de tweede plaats. Ze pakten een goede winddraaiing mee aan de rechterkant van het veld. Helaas draaide de wind verder wat de dames niet ten gunste kwam. Mandy en haar bemanning bleef optimistisch en dacht dat de wind nog wel terug zou draaien. Dit was alleen niet het geval. En dus moesten ze een aantal boten, inclusief het team van Annelies, voorbij laten gaan. "Het gaat lekker maar het kan nog beter, we zien onze verbeterpunten en de het behalen van de Goldfleet is nu ons doel", aldus de stuurvrouw die nu met haar team de zevende plaats in het tussenklassement bezet.

Voor het team van Janneke Hin, Marije Faber en Petronella de Jong was het vandaag zoeken naar de juiste balans. De dames varen met een nieuw grootzeil waar ze nog een beetje aan moeten wennen. Desondanks behaalden de dames in de eerste wedstrijd de vijfde plaats. Janneke Hin: "Downwind hadden we goede snelheid, we haalden steeds veel boten in".
Dit team steeg in het tussenklassement vandaag van een 18e naar een 15e plaats.

Coach Maurice Paardenkooper was tevreden over vandaag. "Het was toch nog een heel mooie zeildag, het was wel een lange dag, maar het is goed dat we toch nog twee wedstrijden hebben kunnen varen!"

In de 49er klasse zetten Daan Schutte en Pim Nieuwenhuis hun constante reeks voort. Na een zesde, achtste en zesde plaats van gisteren eindigden de heren vandaag weer als achtste. Ze komen hiermee op een 31e plaats in het overall klassement. Jeroen van Catz en Wilco Stavenuiter vielen vandaag net buiten de top 10 met hun elfde plaats. Zij staan in het tussenklassement drie plaatsen achter Daan en Pim op de 34e plek. Nicholas Heiner en Ferdinant van West, die nog maar een paar maanden samen varen in de 49er behaalden vandaag een veertiende plaats. We vinden hen terug op de 53e plaats overall.

foto © Nico Martinez

www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: