Watersportverbond zoekt talenten voor Olympische Spelen 2008 en 2012

Onder het motto "Denk jij dat je talent hebt? organiseren Volvo Cars Nederland en het Watersportverbond in 2006 drie talenten weekenden. Het eerste weekend zal plaatsvinden in Medemblik op 13 & 14 mei in drie persoons kielboten.

De kick off van dit weekend heeft plaats gevonden door middel van de doop van twee nieuwe Ynglings in Medemblik. Deze boten zullen gebruikt worden voor het opleiden en trainen van de talenten.

In deze weekenden worden talenten gescout die de kernploeg gaan uitbreiden. Door middel van professionele begeleiding en trainingen wordt bekeken welke talenten zich kunnen gaan voorbereiden op de Olympische spelen in Beijing in 2008 en ook alvast voor de Olympische spelen in Londen in 2012.

Tijdens de weekenden worden de talenten uitgebreid begeleid en getraind in het Yngling zeilen. Verder zullen de talenten verschillende wedstrijd tactieken worden bijgebracht. Uiteraard zullen de talenten het grootste gedeelte van de dag op het water doormaken en actief worden gevolgd door professionals.

Uit het eerste weekend worden negen talenten gekozen die op zaterdag 10 juni een extra tussentijdse training krijgen in Rotterdam tijdens de Stop-over van de Volvo Ocean Race. Deze talenten varen op de Maas een ultieme race voor al het aanwezige publiek. Dit is een eerste test voor de talenten om onder druk voor een groot publiek te zeilen.

Zeilers die denken dat zij het nieuwe talent van 2006 zijn kunnen zich opgeven door hun zeil cv en motivatie te sturen naar watersportverbond@volvotalentplan.nl. Iedereen in de leeftijd 14-18 jaar kan zich aanmelden, specifieke Yngling ervaring is geen vereiste.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: