Spi Ouest France - and the show must go on

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 17/04/2006 - 11:19

Op zaterdag waren de manches van de sportboat klasse afgelast juist op het moment dat Franz en zijn Belgische mannen zich net uit de race wilden terug trekken. Hun voorstag was uit het dek los gekomen en ze konden dit onmogelijk op zee repareren. Net op het moment dat ze wilden binnen varen werd er afgeblazen. Good for them.

In de IRC 1 klasse ging REGIO ILE DE FRANCE (GS 43) gisteren met 2 paaltjes lopen. Het aanbidden kan nu in omgekeerde richting plaatsvinden Max. Het ziet er naar uit dat Pahun toch weer met de prijzen zal gaan lopen. Als hij dat doet, wint hij dit event 7 keer op rij en telkens met een andere boot.
SAMANTAGA (Swan 45) wordt snel gevaren, maar hun handicap doet hen telkens de das om. Luc vanop de Belgische OXYGEN (imx 40) wist me te zeggen dat de 15de plaats blijkbaar iets was wat de boot goed ligt. David Gelhausen in de IRC 3 klasse maakte gisteren in de 2de race een jump voorwaarts door op een 8ste plaats te finishen. Toen ik ze vandaag tegen kwam op de steiger waren ze minder enthousiast.

Het team van Franz Hawer (Max Fun 25 XAMBOX) heeft een koosnaampje voor hun Nederlandse tegensanders van TEAM PADION verzonnen. Vanaf heden gaat Team Pandion door het leven als "Team TAMPON". Team Tampon kon het daar uiteraard niet bij laten en doopte de Franz zijn team tot "Team MATCHBOX". Franz vaarde vandaag 2 zwarte vlaggetjes na elkaar en het zal dus veel beeld zonder klank zijn daar aan boord.
Op Team Tampon was de sfeer dan weer ietsje positiever, "Dit ding gaat echt als een racket (lees: rekkét) man" wist de eigenaar me te zeggen. "We moesten 50sec voor die Mach 6.50 zijn en we waren er 2 minuten voor". Deze jongens kwamen om 20:30u binnen, just another day at work. Team Tampon staat momenteel op een 2de plaats met een 2, 2, 3 en een paaltje. Ze liggen slechts 2 plaatsen verwijderd van MACAO, alles kan dus nog gebeuren.

Morgen is de laatste dag van deze Spi Ouest France Telecom, en voor REGIO ILE DE FRANCE zal het de beslissende ronde zijn of ze met goud naar huis gaan of niet.

Spi Ouest-France Bouygues Telecom

foto © JM.Liot/DPPI

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: