Spi Ouest France - Pahun wordt de Eddy Merckx van het zeilen

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 17/04/2006 - 19:01

Weinig wind deze morgen en voor sommige jongens is dit niet zo goed. Team Pandion heeft liever wat meer wind omdat ze dan beter presteren tegen over die Mach 6.5 (geile bootjes trouwens die open 6.5 en 7.5’s). Het buitenvaren van de 500,… euh, 498 zeilboten doet me een beetje denken aan het binnenvaren van de Imalso jachthaven na een Antwerp Race vroeger. Er zit geen enkele vorm van orde of structuur in. Het valt me tevens op hoeveel boten er ‘op juist het laatste moment’ ten strijde trekken, 30 min voor de start? Het is een raar gevoel, al die boten zien buitenvaren terwijl jezelf aan de kant moet blijven.

De resultaten zijn nog niet bekend als ik effe op het bord ga checken, maar sommige mensen lopen nu al met een smile op hun gezicht. En dat meneer Haitsma daar mee bij hoort bevestigd zijn resultaat. De Pandion jongens werden vandaag 4de (wat dan ineens hun aftrek race werd) en finishten erg kort achter die befaamde Nemo (Mach 6.5) die 3de werd. M. Haitsma en zijn team nemen hier zilver mee naar huis in deze 28ste editie van Spi Ouest France.

De Franz Hawer heeft hier niet zijn beste "Spi" gevaren, hij wordt uiteindelijk 9de. MOANA loopt hier eveneens met een 9de plaats weg en is daarmee de beste Belg in de IRC 1 klasse. Bij Gigi (David Gelhausen) aan boord zeiden ze dat het elke dag beter en beter gaat, en dat ze niet slecht gevaren hebben. Ze komen uiteindelijk op een 24ste plaats te staan. Luc van OXYGEN denkt beter gevaren te hebben dan hun gemiddelde 15de plaats en hopen op een plaats onder dat gemiddelde. We vinden hen terug op een 14 de plaats in het eindklassement en zijn hoop wordt dus realiteit.

REGIO ILE DE FRANCE heeft de jongens van PAPREC dan misschien niet vandaag afgedroogd maar ze zijn wel zeker van een eerste plaats in het eindklassement. Jimmy Pahun heeft hiermee 10 keer Spi Ouest gewonnen waarvan de laatste 7 keer op rij. Pahun wordt daarmee zowat de Eddy Merckx van het zeilen.

Spi Ouest-France Bouygues Telecom

foto © Ademas David-Ouest France

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: