Belgische top 3 voor het International Easter Event Cadet!

Het Paasweekend betekent traditie getrouw wedstrijdzeilen voor de Belgische en Nederlandse Cadetten op de Kaagse Plassen.
De Belgische cadetten hadden begin van de week 3 zware trainingsdagen achter de rug, maar deze hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Zij waren tijdens deze wedstrijd vertegenwoordigd met 17 boten en konden rekenen op de steun van trainers Katrien, Ruben en Witse.

Met een oostenwind van 3 tot 4 beauf. vond zaterdag om 11u het 1ste startschot plaats.
De windshiften maakten het moeilijk om een juiste plaats op de startlijn te kiezen.
Tijdens de gehele 1ste manche woedde er een hevige strijd tussen de Outrage, Cool, Chemical Romance en de Cool Water(NL). Door een niet zo best spi manoeuvre van de Outrage en Cool bij de laatste boei, zagen de Chemical Romance en Cool Water de kans om een respectievelijk 2de en 1ste plaats te bemachtigen.

De 2de en 3de manche betekenden een verdienstelijke 1ste plaats voor Quinten en zijn fokkemaat Jules (Outrage).
Voor Tom Jonckers en Ann Baeyens (Cargo) kreeg de 3de manche een onverwachte wending : zij kapseisden in het aandewinds rak, Tom kon zich niet bevrijden uit de grootschoot, Ann bleef rustig wachten onder de boot. Dankzij de hulp van enkele ouders kon Tom zich terug losmaken en vaarden rustig terug naar de kant.

Op zondag draaide de wind naar het westen, het waaide nog steeds een 3 à 4B. Er werden weer 3 manches gevaren, deze keer was het telkens een parcour rond één vd mooie eilandjes in de Kaagse Plassen.
De 1ste manche was een strijd tussen de 3 Belgen Scheetje, Outrage en Flying Penguin, waarvan Scheetje de uiteindelijke winnaar was.
Tijdens de 2de manche van die dag, zag het ernaar uit dat het wederom een strijd tussen deze 3 boten zou worden, doch de Flying Penguin heeft een plaats moeten afstaan wegens aanvaring van de voorlaatste boei. Wederom betekende deze manche een overwinning voor Morgan en fokkenmaat Manu (Scheetje).

Tijdens de 3de manche lagen tot aan het 1ste spi rack Scheetje, Flying Penguin en de Red Baron aan kop. Quinten en Jules (Outrage) zijn door een mooie tactische zet, van een 5de plaats doorgestoken naar de 2de. Het meisjes team van de Wie-is-Wie zeilde een verdienstelijke 5de plaats.

Ondanks dat er maar 2 manches werden gezeild, was Paasmaandag voor de zeilers de zwaarste dag. Het blies constant 4 beauf. (met de nodige vlagen), en het waren weer lange manches "rondje eiland".
Bij de 1ste boei ronding gingen 3 Nederlandse cadetten met de eer lopen.
Halverwege het eiland was het nog een hevige strijd tussen 3 Nederlanders (Ted Bakker, Francesca en Eveline) en 3 Belgen (Roger, Morgan en Quinten). Roger en Seppe (Flying Penguin) weet als 1ste te ontsnappen met Morgan en Manu in zijn kielzog.
Ted Bakker geeft het niet op en bemachtigd uiteindelijk toch nog een 2de plaats voorafgegaan door Morgan.

De laatste manche van deze wedstrijd was toch wel de spannendste. Outrage ronde als 1ste de in de windse boei. Scheetje was ergens in het middenveld beland. Quinten behield de gehele manche de leiding, Morgan, die het gepresteerd had van 18 boten in te halen, finishte 2 sec na Quinten.

De top 3:
1BEL9453 Morgan Good, Manu Lodewyckx Scheetje
2BEL8518 Quinten Lauwers, Jules Greeve Outrage
3BEL8909 Roger De Munck, Seppe Greeve Flying Penguin

De volledige uitslag is hier te vinden.

Voor de Belgische cadetzeilers was dit een fantastisch Paasweekend, een mooie begin van het zeilseizoen 2006!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: