Kwalificatie EK Matchracen in Delftse binnenstad

Zondag 14 mei organiseren het Watersportverbond en DSWZ Broach het Kolk Evenement: de Slag om Delft. De twaalf beste teams van Nederland zullen de hele dag matchracen op het kleine wateroppervlak dat de Delftse binnenstad te bieden heeft. De hoofdprijs is een startbewijs voor het EK Matchracen in Duitsland. Spanning en spektakel gegarandeerd.

Het gaat hier om de derde edititie van het Kolk-evenement, een jaarlijks matchrace toernooi georganiseerd door Delftse Studenten Wedstrijdzeilvereniging Broach. Vorige jaren matchraceten de studenten nog tegen elkaar. Dit jaar pakken ze het grootser aan, met de hulp van het watersportverbond. Broach levert de J22’s, de unieke locatie en twee teams. Het watersportverbond levert de wedstrijdleiding en selecteert de andere deelnemende teams.

Matchracen

Bij matchracen varen er maar twee teams tegelijkertijd en dat is maar goed ook: meer boten zouden niet passen in de Kolk. Het is namelijk slechts een bocht in kanaal de Schie. De J22’s moeten constant manoeuvreren. De toeschouwers langs de kant zitten er met hun neus bovenop. Via de luidsprekers kunnen ze het commentaar van de Umpire horen. Deze Umpire, of scheidsrechter, houdt de teams nauwlettend in de gaten en deelt strafrondjes uit bij overtredingen.

Deelnemers

Vanaf 9.00 zullen de teams tegen elkaar strijden. Ze worden onderverdeeld in vier pools. De poolwinnaars nemen het aan het eind van de dag tegen elkaar op. Matchracen geniet grote populariteit onder de wedstrijdzeilers. De organisatie verwacht dan ook topteams uit verschillende klassen: J22, Regenboog, Yngling en Soling. Deelnemers ontvangen een uitnodiging en zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.broach.nl of bel Geert van de Weg, voorzitter DSWZ Broach 06-28624894

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: