X-35 Cup: spannende wedstrijden onder 26 teams

Audi verbindt zijn naam aan de X-35 Zeilcup. Deze nieuwe internationale klasse is gestart door de top van de Nederlandse zeezeilers. De X-35, een type zeilschip, werd direct na zijn introductie omarmd vanwege z’n snelheid, uitrusting en wendbaarheid. Zondag 23 april a.s. zullen de eerste wedstrijden van de Audi X-35 Cup bij Muiderzand worden gezeild.

Audi kiest voor de X-35 omdat dit type qua techniek tot de meest hoogwaardige zeilschepen van dit moment behoort. Het automerk herkent zijn kernwaarde Voorsprong door techniek in de stijl, snelheid en innovatie van de nieuwe zeilklasse.
Audi ondersteunt deze klasse zowel financieel als met publiciteit.

De Audi X-35 Cup bestaat uit korte spannende wedstrijden die veelal op zondag zullen plaatsvinden. Nog niet eerder werd een belangrijk zeilevenement als dit tijdens het seizoen over meerdere weekends gespreid. Deze opzet heeft geleid tot deelname van 26 X-35 teams van hoog niveau, waaronder het Audi Sailing Team. Naast Gerard Verduyn (meervoudig Nederlands kampioen IMS1) zeilen onder andere Jaap Zuiderveld (winnaar verbondsbezem IMS1 2004/ beste zeezeiler 2004) en verschillende oud-Olympische zeilers mee.

Het team dat het best naar voren komt uit de 12 races die tussen april en september van dit jaar gehouden worden, mag zich winnaar van de Audi X-35 Cup noemen. Naast de officiële wedstrijden biedt Audi in samenwerking met ATP, The Advanced Travel Partner, twee races aan voor deelname door zeilliefhebbers. Op vrijdag 7 juli en maandag 21 augustus kunnen geïnteresseerde bedrijven onder begeleiding van professionele zeilers deelnemen aan deze X-35 Pro Am wedstrijden op het veld van de echte X-35 Cup.

Audi X-35 Cup

foto © www.worldonphoto.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: