PaasTraining 49er in Port Grimaud…

Tijdens de paasvakantie zakten Yannick Lefebvre(17) en Wannes Van Laer(21) af naar het zuiden, Port Grimaud.
Beide topwedstrijdzeilers trainden sinds februari heel hard op de Oostendse Spuikom. De spuikom is eigenlijk veel te klein voor de 49er, maar het zijn vooral de onstabiele winden die het heel moeilijk maken om efficiënt de boothandeling onder de knie te krijgen. Vandaar dat het team samen met trainers Michel en Marielle naar warmere, windstabielere oorden trok.

De baai van St-Tropez was een perfecte keuze. Het water was nog zeer koud, maar te doen. De jongens konden lange boorden trekken en werken aan hun techniek bij overstagen en gijpen.

Yannick en Wannes komen beide uit Laser. Wannes staat aan de Belgische top in Laser, Yannick voer in zijn kielzog tijdens de wedstrijden het voorbije seizoen. Nu bundelen ze hunnen krachten samen op 49er. Yannick aan het stuur met Wannes als fokkenmaat. Fokkenmaat is hier een slecht gekozen term, want op de 49er is het de fokkenmaat die alle zeilen in de hand houdt…

De training in Port Grimaud was mede mogelijk dankzij de steun van Madraco. Zij zorgden voor een snelle rib ter plaatse, een absolute noodzaak! Insiders weten dat de 49er een moeilijke onstabiele skiff is. Het kleinste foutje wordt meteen afgestraft met in de meeste gevallen kapseizen tot gevolg. Varen in 49er vergt een uiterst groot concentratievermogen.

Dankzij de snelle motor was het mogelijk om de jongens steeds van dichtbij te observeren en uiteraard op elk moment de nodige bijstand te verlenen.

Vooraleer zij kunnen deelnemen aan het 49er wedstrijdcircuit zullen zij nog heel wat uren moeten trainen. Doch staat Sailing For Ostend (29-30 april)op het programma indien de weersomstandigheden dit toelaten. Bij veel wind zeilen Yannick en Wannes in Laser.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: