vanUden TUDelft Zeilteam luidt tweede campgane feestelijk in

Op donderdagmiddag 20 april luidde het vanUden TUDelft Zeilteam zijn tweede campagnejaar feestelijk in. Samen met de sponsors werd in Stellendam het glas geheven op een behouden seizoen. In juli treden de Delftse studenten opnieuw aan in de Tour de France à la Voile. Vorig jaar eindigden ze op de vierde plaats in het studentenklassement, dat ze nu hopen te winnen. Op weg naar dit einddoel, verschijnen de jongens aan de start van ondermeer de Van Uden Reco Regatta, de langeafstandsrace van het EK IMS en het WK Mumm 30.

"Drie keer is scheepsrecht", zegt tacticus en trimmer Gert van der Heijden gekscherend. Hij doelt op het feit dat Delft Challenge voor de derde keer meedoet aan de tour en het nu hun tijd is om te winnen. In 2004 nam de Nederlandse studentenboot voor het eerst deel, waarna vorig seizoen de driejarige campagne onder de naam vanUden TUDelft tot stand kwam. Winst in de studentenklasse is de ultieme doelstelling. Van der Heijden: "We hebben in 2005 een goed team gevormd, waarmee we grotendeels verder gaan." Er vonden slechts twee bemanningswissels plaats. Sander Speet en Jur Gaarlandt verlieten het team, waarvoor Wouter Verbraak (zes offshores) en Stijn Nauta terugkwamen. Van der Heijden over hun voorbereidingen: "Bij de inshores konden we goed meekomen, maar in de offshores kwamen we nog tekort. Daarom trainen we daar nu specifiek op, dus veel zeilwissels en ruime windse koersen. Dat doen we met wisselende bemanningen, want onze kracht was dat we in alle samenstellingen hard bleven gaan." De zeilgarderobe van Quantum Sails is vervangen, waarbij de studenten voor een andere kleine spinnaker kozen. Eentje die een betere prestatie moet leveren in het halve windse rak.

Na de Scheveningse IJspegelraces in de winter gevaren te hebben, mogen de jongens zich dit weekend vastbijten in de Van Uden Reco Cup in Stellendam.

Over de Tour de France à la Voile
De Tour de France à la Voile is een zware competitie van in totaal 37 korte baan- en langeafstandsraces. De vloot van professionele, amateur- en studententeams legt gedurende de maand juli bijna duizend zeemijlen af. De deelnemers varen vanaf Duinkerken in twaalf etappes door het Kanaal, de Golf van Biskaje en de Middellandse Zee naar de finishplaats Hyères. De eerste acht offshores bracht het wedstrijdveld langs de Atlantische kust naar Royan. Daar gaan de schepen op transport naar Saint-Cyprien aan de Middellandse Zee voor het tweede deel van de Tour de France à la Voile.

Over het vanUden TUDelft Zeilteam
Het vanUden TUDelft Zeilteam bestaat uit een zeil- en walploeg plus thuisblijvers die de campagne met raad en daad bijstaan. De totale organisatie is ondergebracht in de Stichting Delft Challenge. Die maakt weer onderdeel uit van Broach, de wedstrijdzeilvereniging van TU Delft-studenten. Het doel van deze driejarige campagne is de overwinning in het studentenklassement van de Tour de France a la Voile

foto: Met sponsors varen

Voor meer teaminformatie, verslagen en beeldmateriaal, surf naar www.vanudentudelft.nl. Meer informatie over de Tour de France à la Voile 2005, vindt u op www.tourvoile.fr

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: