X-35 Cup Wat gaat het worden?

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 24/04/2006 - 10:30

Dat is echt de vraag die iedereen zich stelde daar in Muiderzand. Wie gaat er hier presteren en wie niet? Op het forum van Clubracer staat een poll met de teams die volgens de lezers het best zouden moeten presteren. Het Quantum Racing Team van Nic Bol steekt er met kop en schouders bovenuit met 63% gevolgd door het Audi Team van Jaap Zuiderveld met 27% en de Yellow Rose bijt de staart eraf met 9%.

Er staat een 10tal knoopjes wind, er is zon voorspeld, we hebben allemaal nieuwe bootjes, het belooft dus een leuk dagje zeilen te worden. Geen rondje plaat, geen olympisch parcours, neen, simpel no nonsens windward leeward. 3 keer naar boven, 3 keer naar beneden en dan ineens maar down wind finishen. Eerst is eerst, geen handicap gezever!

Eerste start worden er in een keer 3, na 2 keer general recall, gaat de India vlag mee naar boven en wordt er eindelijk proper gestart. Nu kan iedereen eindelijk zien wat de AUDI doet tegenover de QUANTUM boot, hoe snel de XCONNECTION vaart tegenover de XTREEM. En het is het QUANTUM team dat eerst rond de boei draait. Het is eigenlijk het QUANTUM team dat altijd eerst om de boei is gegaan buiten één keertje dat de Belgische LIESL die eer even voor zich nam. Buiten het team van Nic bol zien we dat er sterk gevaren wordt door X-ARGENTA die 2 keer de 2de plaats opstrijkt en het LIESL Team dat een mooi gemiddelde vaart van 3 keer 3de en met een voorlopige 2 de plaats op de Audi X Cup staat. In de 3de race kwam de XHIBITION van Schuttrups dan weer sterk opzetten en eiste in deze ingekorte race een 2de plaats op.

Voorlopig na 3 races krijgen we de volgende stand van zaken:

1 NED 16 Quantum Racing Bol 1 1 1 3
2 BEL 1407 Liesl Stuyts 3 3 3 9
3 BEL 1607 X-Argenta Verbinnen 2 2 6 10
4 NED 17 Xconnexion Van der Heide 4 4 7 15
5 NED 18 Audi Zuiderveld 6 5 5 16
6 NED 5 Xhibition Schuttrups 8 9 2 19
7 NED 14 Xtreem Van Aken 10 7 4 21
8 NED 12 Yellow Rose Ringers 7 6 8 21
9 NED 11 Active 24 Verduyn 5 8 10 23
10 NED 15 Jetstream Bos 11 10 9 30
11 NED 28 Brass Tacks Ganzevles 9 11 11 31

Maar dit is slechts een eerste stand van zaken. Deze race wordt uitgevochten over 4 zondagen. 14 mei is het 2de gedeelte van deze Audi X Cup en zullen de eerste boten dan even goed presteren als er wat meer wind staat? We hopen in ieder geval dat de MAAS van Nanno Aukes die winst ging zoeken in IMS 2 in de Van Uden Reco Cup dan ook van de partij zal zijn.

Audi X-35 Cup

foto © www.worldonphoto.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: