Van Uden Reco Stellendam Regatta 2006 een daverend succes

Het 1e lustrum van de Van Uden Reco Stellendam Regatta kende veel belangstelling. Zo zijn in het weekeinde van zaterdag 22 en zondag 23 april in totaal 130 deelnemers aan de start geweest. Een record in de jonge geschiedenis van dit evenement.

Zij waren verdeeld over een veld voor de ORC- (1 t/m 4) en IMS- (1+2) klassen en een veld voor de verschillende eenheidsklassen waarbij de First 31.7, Maxfun 25, J-22, J-24, X-79 en X-99 acte de présence gaven. Voor deze velden waren up wind/down wind banen uitgelegd. Daarnaast konden de deelnemers in de ongemeten klasse een mooie baan varen langs de bestaande betonning.

Helaas een aantal diskwalificaties
Zoals verwacht werd er op het scherpst van de snede gevaren. Hetgeen resulteerde in een aantal protesten die aan het eind van de wedstrijddagen professioneel werden afgehandeld. Leuk om te zien was dat minder bekende namen de prijzen voor de gevestigde orde, waaronder een aantal nationaal kampioenen, wegkaapten. De aangekondigde meetcontroles voor de IMS- en ORC-klassen resulteerden helaas in een aantal diskwalificaties (rules 78.1 & 63.3) Niet leuk dus voor de XANADU (IMS 2), BLUE CHIP (ORC 1), AGAINST ALL ODS (ORC 1) en JOD 24 (ORC 3), maar ook niet voor de organisatie. Hopelijk hebben de organisaties van de volgende wedstrijden uit het Topevenementencircuit als de North Sea Regatta, de Deltaweek en het Open NK, waar deze controles ook gaan plaatsvinden, hier minder mee te stellen. Positief punt bij de IMS-1 was dat de huidig Nederlands kampioen (de Daikin van F. van der Heijden) toch nog op tijd klaar was om aan de start te verschijnen.

TV Rijnmond en RNN7 aanwezig
Zondag werd het startschot gegeven door de voorzitter van het KNWV: de heer Jan van Gelderen. Ook deze dag zat vol spanning en sensatie. Waarbij de regionale televisiezenders TV Rijnmond en RNN7 leuke opnamen konden maken en interviews afnemen om later in de week uit te zenden. TV Rijnmond zendt uit op maandag 24 en dinsdag 25 april en RNN7 op woensdag 26 april. Indrukwekkende plaatjes konden worden gemaakt van de grote velden in de eenheidsklassebaan. Vooral de J-22 klasse met 26 deelnemers trok de aandacht.

Uiteraard werd het evenement afgesloten met de prijsuitreiking die niet al te lang op zich liet wachten. Veel deelnemers hebben al aangekondigd volgend jaar weer van de partij te willen zijn. Soms om de 1e plaats te verdedigen, anders om te proberen revanche te nemen.

foto: IMS 1 winnaar CHECKMATE III (BH 41) © Bernd Voorsluis

de uitslagen en meer foto's kan je vinden op: Van Uden Reco Stellendam regatta

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: