Volvo Ocean Race - BRUNEL arriveert in Baltimore

BRUNEL, de zevende deelnemer aan de Volvo Ocean Race is maandagochtend in Baltimore aangekomen. Het Australische team dat pas tijdens de wedstrijd een Nederlandse sponsor vond, onderbrak de race na de tweede etappe, om hun boot ingrijpend aan te passen. Door tijd- en geldgebrek kon het team zich tijdens de eerste etappes niet werkelijk meten met zijn concurrenten.

Of in die situatie verandering komt, zal nog moeten blijken maar de eerste indrukken zijn goed. Het meest opvallend is dat de centraal geplaatste canard plaats heeft gemaakt voor twee zijzwaarden, net als die op de overige VO70’s worden gebruikt. Ook het tuigplan is aangepast. De puttingen zijn verder naar binnen geplaatst waardoor efficiëntere overlappende voorzeilen kunnen worden gebruikt.

Na een reis van zes weken werd de boot maandagochtend door een vrachtschip in Baltimore afgeleverd. Opnieuw is er tijddruk met de havenrace, die al aanstaande zaterdag wordt gehouden, als absolute deadline. Het Brunel team is onmiddellijk begonnen de boot voor te bereiden en al binnen enkele uren was de zwenkkiel gemonteerd. Volgens schipper Grant Wharington verloopt de hele operatie gesmeerd en kan de boot al woensdagochtend te water worden gelaten.

www.brunelteamwork.com
http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: