SOH - 26 april 2006 een dag om te vergeten voor de Belgen

Een lichte dag gisteren. Er stond amper 2 knopen. Na een ganse dag een hele dag op wind te hebben moeten wachten, en uiteindelijk moeten te varen in geen wind, begon het ook nog te regenen.

Evi baalde vandaag in haar Laser radiaal. Het was gewoon niet zeilbaar. De baan was zo klein dat ze het zelf zou kunnen zwemmen. Ze vaarde wel twee reeksen maar het ging niet zo goed. "Niet omdat ik niet vooruit ging, niet omdat ik slecht gestart was, gewoon omdat er een drukverschil was van 5 knopen over 10 meter. Heel frustrerend." Zegt ze zelf. Maar niet getreurd, alles vergeten en morgen beter.

Evi eindigde 18 en 21 maar blijft 7de in de ranking. Alles is super close en morgen is de beslissende dag voor de kwalificatie voor de medal race. Dat maakt het leuk.

Sebbe en Carolijn werden na uren uitstel uiteindelijk om half vier het water opgestuurd. De wind was dan nog lichter dan de rest van de dag. Ze hadden zich goed voorbereid en maakten een goed plan op. Carolijn deed het zeer goed, ze startte volle snelheid, vrij en op de lijn. Een perfecte start. "Ook nadien wisten we onze lijn prima te houden. Ik ben dit blijkbaar niet gewoon, want vanaf dan leek ik alles fout te doen. Tactisch deed ik alles fout, wat ons toch terug achter in de vloot bracht. Frustrerend, opnieuw." Zegt een merkbaar gefrustreerde Sebbe.
Als kaars op de taart kreeg Revil, de fransman die gisteren tesamen met Sebbe en Carolijn een te vroege start had gemaakt, ook nog een redress, omdat de individuele terugroep-vlag te laat werd gehesen. "Wij zouden op zich ook herstel kunnen vragen, alleen zou het kunnen dat het gemiddelde van al onze reeksen slechter wordt dan het gevaren resultaat. We laten het dus maar zitten."

We duimen voor onze Belgen dat het vandaag een betere dag mag worden. Ook wat het weer betreft.

Foto © Gilles Martin-Raget

Alle uitslagen zijn te vinden op http://sof.ffvoile.net

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: