ABN AMRO sponsort EK OPTIMIST 2006

ABN AMRO sponsort de Europese Kampioenschappen Optimist 2006, waarvan de jonge deelnemers nog dromen over deelname aan de Volvo Ocean Race. Het jeugdevenement vindt onder leiding van de International Optimist Dinghy Association (IODA) plaats van 21 tot en met 28 juli in het Friese Workum. Naar verwachting zullen 250 kinderen uit vijfenveertig tot vijftig landen om de Europese titel gaan strijden.

Jan Berent Heukensfeldt Jansen, Managing Director van Team ABN AMRO in de Volvo Ocean Race, over de sponsoring: "Team ABN AMRO vaart de wereld rond met ‘Making More Possible’ in de zeilen. Deze kernwaarde van de bank werd onderstreept door de selectie van de jonge talenten voor de tweede boot. Het EK Optimist sluit hier mooi op aan. De tieners vormen tenslotte de volgende generatie van high potentials."

De organisatie van de ABN AMRO IODA EK Optimist is in opdracht van Optimist Club Nederland in handen van Zeilvereniging Workum en de Stichting Wedstrijd Organisatie Optimist Zeilen (W.O.O.Z.). Er staan in totaal twaalf races op het programma. Het IJsselmeer vormt het strijdtoneel waar de jongens en meisjes in twee vloten varen. Ze mogen niet ouder zijn dan vijftien jaar. Workum is zeker geen onbekend terrein voor de Optimist-zeilers, want hier vindt jaarlijks in mei de Dutch Youth Regatta plaats.

Kwalificatie
Elk land heeft een eigen kwalificatieprocedure om te bepalen wie mag deelnemen aan de ABN AMRO IODA EK Optimist 2006. De Europese landen mogen elk zeven kinderen afvaardigen, waarvan maximaal vier jongens en minimaal drie. De nationale klassenorganisaties buiten Europa krijgen vier startbewijzen. Nederland mag dit jaar veertien plekken invullen. Voor de kwalificatie daarvoor gelden de behaalde resultaten bij de Optispring in Stellendam, twee United4 wedstrijden en het OCN selectieweekend voorafgaand aan de Dutch Youth Regatta. Nummers één tot en met vijf op de uiteindelijke ranglijst gaan naar het WK Optimist. De volgende veertien, waarvan zes meisjes, gaan naar het ABN AMRO IODA EK Optimist. Gedurende het kampioenschap in Workum zullen er tevens activiteiten voor zowel de deelnemers als de niet zeilende kinderen plaatsvinden.

foto © Diana Bogaards
camera: Nikon D200

EK Optimist 2006

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: