Vooraankondiging Princess Sofia Trophy

De Princess Sofia Trophy vindt van 10 tot en met 14 april plaats op het Spaanse eiland Mallorca. Dit ISAF Grade 2 evenement wordt voor de 37e maal gehouden. Meer dan 800 teams uit 39 verschillende landen zullen deelnemen aan deze wedstrijd die voor veel zeilers het begin van het seizoen betekent. De Nederlandse dames uit de Yngling kernploeg verdedigen de titel in de Ynglingklasse die zowel vorig jaar als in 2004 werd behaald door het Nederlandse Yngling team.

Vanaf zondag 10 april staan er twee wedstrijden per dag op het programma. Tot en met donderdag 13 april zullen er kwalificatiewedstrijden worden gevaren. Zaterdag 14 april worden er finales gevaren volgend het nieuwe Olympische format. Dat houdt in dat de top tien uit het tussenklassement één wedstrijd vaart. De uitslag van deze wedstrijd telt dubbel en mag niet worden afgetrokken.

www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: