Goofies Race - Pech kan geld kosten

  • Author: Yan T.
    Date: wo, 05/04/2006 - 14:45

Deze laatste Goofies Race is er eentje die bij de veel eigenaars diep in de portemonnee heeft getast. Er stond een 25 a 30kn wind, soms wel 35kn en blijkbaar had niet iedereen zijn boot even makkelijk in de hand. Ik kan hier alleen maar over de start schrijven, de rest is aan jullie. Mijn vraag aan jullie is om gewoon te antwoorden met de naam van je boot en te vermelden wat voor schade je juist hebt opgelopen. Wij moesten na 20 minuten race opgeven door een lelijke scheur in het achterlijk van het grootzeil. En om de zeilmaker niet te veel werk te geven opteerden we om de handdoek in de ring te werpen. Jammer want we lagen net zo goed, mooi van boven met enkel Checkmate 3 en de Flin voor ons.

Ik kwam Herman Ponet van de Racer tegen die me verslagen het volgende zei:

"De centen zijn op man, vang kapot, windset van de top van de mast gewaaid, 2de zeillat van het grootzeil los de Oosterschelde in, tja we zijn dan maar terug gedraaid".

Maxim op Holmatro had op tijd gezien dat de toplat van het grootzeil er er eveneens was uitgetrokken.

"Ge kunt da zeil dan mor beter nor beneje halen in pleuts van brokken te maken éh?", een reserve hadden we niet bij, dus…

Ralph Berkmans van de Swiss Life zei me dat z’n mast niet meer was wat hij geweest is. Al goed dat ze goed verzekert zijn… Piet Smet van de Salona had het echter best wel naar zijn zin, rustig tegen 15 knoopjes down wind bollen, ik had zelfs nog tijd om een sigaretje op te steken, zo zei Piet.

Maar wat is er bij wie zo nog al stuk gegaan?

foto © Mark Meulemans

Meer prachtige foto's zijn te vinden in het Clubracer Forum

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: