America's cup - K-Challenge is herboren

  • Author: Yan T.
    Date: do, 06/04/2006 - 10:36

Het Franse America’s Cup team K-Challenge heeft een nieuwe sponsor gevonden en gaat nu door het leven als AREVA Challenge. Areva is een internationale nucleaire elektriciteit bedrijf waarvan de helft van de 58.000 werknemers in Frankrijk werken. Het team kondigde dit nieuws deze morgen in Parijs aan.

AREVA verklaarde tevens dat ze een nieuwe boot zouden gaan bouwen. Deze zou in november 2006 het water zien en in 2007 gaan racen. Toen ze nog onder de vlag van K-Challenge vaarden, zeilde het team een paar sterke resultaten bij elkaar in een 2000 editie boot. Het hoogte punt van deze jongens was in de Louis Vuitton Act 8 in Trapani waar het team 7 van de 11 matchen won, inclusief tegen zwaargewichten Alinghi en Emirates Team New Zealand.
Het team verplaatste zijn (of haar?) werkzaamheden naar Port America’s Cup in Valencia met hun prachtig herschilderde boot op sleeptouw. Alle 12 teams zijn nu gebaseerd in Port America’s Cup.

Het America’s Cup matchrace gebeuren zal zijn activiteiten hervatten met de Louis Vuitton Act 10 en 11 op 21 mei.

America's Cup en Areva Challenge

foto © Franck Socha

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: