Spi Ouest France Bouyges Telecom

  • Author: Yan T.
    Date: do, 06/04/2006 - 10:55

Spi Ouest France Bouyges Telecom - De wedstrijd waar heel de wereld naar kijkt (als ik een bekende Antwerpse zeiler mag citeren). Nieuwe type boten komen aan de start. Gaan ze presteren? Gaan ze floppen? Prof teams op Tupperwear boten maakt de inzet alleen maar groter.

Vijfhonderd boten, en waar zitten de Vlaams / Nederlands sprekende?

Sport klasse: 1 Belg in de sport klasse, de Franz en z’n team op de MaxFun 25. Ze werden vorig jaar 2de met slechts 4 puntjes verschil na 11 wedstrijden. In dezelfde klasse vinden we M. Haitsma met zijn Team Pandion terug die eveneens met een MaxFun 25 het water daar onveilig gaan maken. Maar zij zijn niet de enige Nederlanders, het Bolwerk (een Lutra 24) van George Bol staat mee op die lijst en vervolledigd het rijtje van Nederlands sprekende zeilers in de sport klasse.

IRC1, hier vinden we de Belgische Moana (First 47.7) van Francois Goubau terug. Deze jongens kennen dit vaarwater bijna evengoed als onze eigenste Noordzee en worden mee getipt als één van de kanshebbers voor een podiumplaats. Patrick van Heurck zal zich daar ook van zijn beste kant laten zien met zijn Swan 45 Bellerose-Duvel. Voor echt bier weten we al waar we moeten zijn. De Allard (Sydney 39) van Rudi Floridor is de 3de Belgische boot die in La Trinité voor het podium zal gaan kampen. De Allard heeft een cocktail van nationaliteiten aan boord, Belgen, Nederlanders en Australiërs die er alles aan zullen doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.
Region Ile de France oftewel ‘le Roark nouveau est arrivé’. Zij zal geschipperd worden door J Pahun die dit evenement al 6 jaar op zijn naam zet.

IRC2, de Tigaloa, een X382 van C. Gattolliat. Ik ken ze niet, maar als het een Belg of een Nederlander is heeft hij mijn zege.

IRC3, David Gelhausen, Gigi voor de vrienden werd in 2003 nog 8ste in deze klasse met zijn Sun Legend 41, La Folieuse. Als we hem zo’n beetje kennen zal hij er alles aan doen om het dit jaar minstens even goed te doen.

Mumm 30, De Triple P van Fezi Khaleghi Yazdi zal met zijn groene boot weer op heel wat foto aandacht mogen rekenen. Vorig jaar zeilden ze daar een 25ste plaats, we zullen zien of de IJspegels van deze winter een goede training zijn geweest.

Voila, ik denk dat ik alle Belgen en Nederlanders heb gehad. Succes jongens en miekes.

Spi Ouest-France Bouygues Telecom

foto © Cherel Philippe

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: