Aankondiging - Van Uden Reco Stellendam Regatta 2006

De Van Uden Reco Stellendam Regatta is de seizoensopener voor het IMS topevenementen circuit en is de eerste wedstrijd in een reeks, die verder bestaat uit de North Sea Regatta, de Deltaweek en het Open NK zeezeilen.
Voor de ORC telt deze wedstrijd mee voor de ORC-club Competitie Regio-Zuid.
De eenheidsklassen J-22, J-24, X-99, X-79, Maxfun 25 en First 31.7 hebben deze wedstrijd ook als onderdeel in hun jaarranking opgenomen.

Onder de deelnemers van de diverse klassen zullen verschillende (voormalig) Nederland- en wereldkampioenen aantreden. Zo zal de J-22 klasse o.a. vertegenwoordigd zijn met John den Engelsman (Wereldkampioen in 2003) en Tjaco Timmermans (de huidige wereldkampioen). In deze klasse zal ook een Klasse boot meevaren speciaal voor getalenteerde zeilers.

Dit grootste wedstrijdevenement voor kajuitboten op het Haringvliet gaat zaterdag 22 April om 10u30 uur van start.
Zondag 23 april zullen de ongeveer 140 schepen om 10u00 uur van start gaan.

foto: archief Van Uden 2005 © Mark Meulemans

Van Uden Reco Stellendam regatta

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: