Evi van Acker sluit Hyeres in schoonheid af

Na een rit van 15 uur - file, 100 km/u tegewind - deze ochtend op bekende bodem thuis aangekomen. Doodmoe de douche in, de auto uitgeladen en naar Oostende gereden. Inmiddels ben ik weer thuis, uitgewaaid op een JPK en klaar voor het laatste verslag.

Ik heb het over de medal race. Iedereen is al ingepakt en loopt met een dronken hoofd de haven op om te vertrekken terwijl jij in een leeg botenpark je laser staat op te tuigen. Zoals elke dag ben je te vroeg en zoals elke dag zeg je - was ik toch maar wat later gekomen - want van wachten word je zenuwachtig. Zeker als de andere 9 deelneemsters ook weer te vroeg waren en met precies hetzelfde probleem te kampen hadden.

De Ynglings moesten eerst, dan de standaards en dan mochten wij pas. Goed, na een uur wachten op het water was het aan onze beurt. De baan lag zeer dicht bij de kant en er lagen overal persboten. Enorm shifty en rond de 8 knopen, alles of niets met andere woorden. Diego kwam mij voor de start nog wat advies geven dat ik zeker ter harte nam. Goed, we starten. Ik start strategisch niet te ver van de mensen die me eventueel nog zouden kunnen inhalen. Toch beslis ik om naar rechts te trekken. Die Chinese was EXTREEM rechts - ze had die week nog niets anders gedaan - en dat zag er daar niet slecht uit. Ze passeert als eerste voor iedereen met een grote voorsprong.
Ik rond als tweede de boei met de rest als een pak vlak achter me. Voor de wind volg ik de rest en behoud ik mijn tweede plek. Het tweede aan de windse rak ging ik net te vroeg overstag waardoor ik net minder wind had dan die Nieuw Zeelandse. Ze ging me voorbij, ik was kwaad, maar ja, je kan niet even wat harder je schoot aantrekken want juryboten alom. Voor de wind haalde ik ze bijna allebei nog in maar ik kwam net te kort!

Derde in de medal race na twee wins, ja het is niet hetzelfde, maar het is zeker niet verkeerd. Overall werd ik zesde. A win in Palma, en 6 in Hyeres, ik had het niet durven hopen. Maar ik ben blij dat de vele uren die ik in het zeilen steek er ook uitkomen in goede resultaten. Het zou ook anders kunnen zijn natuurlijk!

Nu tien dagen aan de kant en niet in de boot. Even mijn benen laten genezen, je moet zoeken waar er geen blauwe plek zit! Dan ga ik trainen in Medemblik en zorgen dat ik goed voorbereid ben voor Holland Regatta!

http://sof.ffvoile.net

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: